Στη Βουλή οι επόμενες κόντρες για τις καταγγελίες περί απόπειρας ελέγχου της Δικαιοσύνης

Στη Βουλή οι επόμενες κόντρες για τις καταγγελίες περί απόπειρας ελέγχου της Δικαιοσύνης

Ενεργοποίηση της νομοθεσίας περί ποινικής ευθύνης υπουργών κατά του αναπληρωτή υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, είναι έτοιμα να ζητήσουν στελέχη της αντιπολίτευσης. Θα προηγηθεί αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να εμφανιστεί ο υπουργός που αποδίδει το όλο ζήτημα στην… «ψυχορραγούσα διαπλοκή»

Στη Βουλή οι επόμενες κόντρες για τις καταγγελίες περί απόπειρας ελέγχου της Δικαιοσύνης
Τον ασκό του Αιόλου στον ήδη τεταμένο από προηγούμενες αντιπαραθέσεις χώρο της Δικαιοσύνης ανοίγουν οι πρωτοφανείς καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών κυρία Γεωργία Τσατάνη για παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελική έρευνα για την πολύκροτη πλέον υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Το ζήτημα προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, όχι μόνον λόγω της ιδιότητας του κ. Παπαγγελόπουλου, που υποχρέωσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης να στείλει τη αναφορά – «φωτιά» της εισαγγελικής λειτουργού στη Βουλή, αλλά  και λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία συσχετίζουν την υπόθεση με τις προσπάθειες που, όπως λένε, καταβάλλει η κυβέρνηση να ελέγξει τη Δικαιοσύνη με την καθεστωτική νοοτροπία που χαρακτηρίζει τις ενέργειες στελεχών της.
Κλείσιμο

Η δημοσιοποίηση της αναφοράς της εισαγγελέως στον κυριακάτικο, κάνει, σύμφωνα με παράγοντες επιτακτικότερη την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ήδη από την περασμένη είχε ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στελέχη της αντιπολίτευσης δηλώνουν έτοιμα να κινήσουν τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών εφόσον δεν κριθούν επαρκείς οι εξηγήσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος προς στιγμήν αποδίδει το όλο ζήτημα στην… «ψυχορραγούσα διαπλοκή»! 

Η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη που κοινοποιήθηκε και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κατατέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της απόφασής της για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και σε προγενέστερο χρόνο από την πειθαρχική έρευνα που διέταξε σε βάρος της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου την περασμένη Τρίτη 1η Μαρτίου.

Η κυρία Τσατάνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής, που έφεραν στο φως την αναφορά της, εξηγεί αρχικώς ότι η υπόθεση που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα και τον κ. Βγενόπουλο τής ανατέθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών στις 17 Δεκεμβρίου 2014 και παρότι κρίθηκε νόμιμη η διαδικασία αυτή και από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ξεκίνησαν σε βάρος της πρωτοφανείς και διαρκείς συκοφαντικές επιθέσεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν ως και στη Βουλή των Ελλήνων μέσω ερωτήσεων που κατέθεσαν βουλευτές.

Όταν η εισαγγελέας Εφετών πληροφορήθηκε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στις οποίες ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα», ζήτησε να τον συναντήσει. «Περί τα μέσα Νοεμβρίου 2015, μετέβην στο γραφείο του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου εις το υπουργείο Δικαιοσύνης κατόπιν τηλεφωνικής εκ μέρους μου πρωτοβουλίας, ώστε να μου εξηγήσει και να λυθούν οι τυχόν παρανοήσεις» αναφέρει η Γεωργία Τσατάνη στην καταγγελία της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Τότε εκ του σύνεγγυς του εξέθεσα ότι κατά νόμο χειριζόμουν την υπόθεση. Όμως πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία και χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την άποψή του.

Τότε εξέφρασα την απορία μου για το γεγονός γνώσεως υπ' αυτού της εκ των προτέρων δικανικής κρίσεως της εισαγγελέως Διαφθοράς. Και επίσης απήντησα ότι η προκαταρκτική εξέταση είναι εκ του νόμου μυστική και ότι λυπάμαι για το γεγονός της εκ μέρους του απόπειρας παραβίασης του απορρήτου. Καθ' όσον αφορούσε στη διενέργεια από εμένα της εν λόγω προκαταρκτικής εξέτασης, επιφυλάχθηκα δε για τα περαιτέρω μετά το πέρας αυτής, δι' ο και υποβάλλω στο παρόν χρονικό σημείο την παρούσα».

«...Δώσε πίσω τη δικογραφία για να κάνεις Χριστούγεννα!»


Όπως καταγγέλλει η κυρία Τσατάνη, από το σημείο αυτό και μετά οι πιέσεις του κ. Παπαγελλόπουλου άρχισαν να γίνονται ακόμη περισσότερο πιεστικές και να συνοδεύονται από πρωτοφανείς, για τα δικαστικά χρονικά, απειλές.«Περαιτέρω, την 22/11/2015 ημέρα Κυριακή και περί ώραν 11.30 πρωινήν, καθ' ο χρόνο εκινούμην με το υπηρεσιακό όχημα μετά το γραφείο, εδέχθην εις το κινητό μου τηλέφωνο δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει», επισημαίνει στην αναφορά της. 
«Η απάντησή μου ήτο ότι ευρισκόμουν καθ' οδόν προς την οικία μου και ότι εντός ολίγων λεπτών θα ευρισκόμουν εκεί, από όπου και θα του τηλεφωνούσα η ίδια, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που "χειρίζομαι παράνομα" στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος.

Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου... ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου... και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου.

Κατόπιν των ανωτέρω και με την απαιτούμενη ψυχραιμία, του ανέφερα ότι είμαι αφοσιωμένη στο έργο μου», γράφει στην αναφορά της η εισαγγελέας και συμπληρώνει: «Εις το σημείο τούτο σας αναφέρω ότι διά τις προαναφερθείσες επικοινωνίες του κ. αναπληρωτή υπουργού υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Σκοπός της εν λόγω αναφοράς μου είναι να σας καταστήσω κοινωνό και να σας γνωστοποιήσω και επισήμως τα εις βάρος μου λαβόντα χώρα ως άνω γεγονότα. Δεν προέβην δε εις άμεση υποβολή της παρούσης, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι εξ αιτίας των προαναφερθέντων ζητούσα να απεκδυθώ της ευθύνης χειρισμού της άνω υπόθεσης και προσέτι προκειμένου να τηρήσω με την απαιτούμενη ευλάβεια την εκ του νόμου υποχρεωτική μυστικότητα της διενεργούσης και σε εξέλιξη τότε προκαταρκτικής εξέτασης. Ευελπιστώ ότι εξετέλεσα το καθήκον μου και εις τη συγκεκριμένη υπόθεση, ακολουθώντας την αδήριτη και ανεξάρτητη από υποδείξεις, επιβουλές και διαβολές φωνή της συνειδήσεώς μου, όπως και πράττω από την ημέρα της ορκίσεώς μου».



«Όφειλε να έχει εξαιρεθεί», υποστηρίζει ο υπουργός



Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δίδει άλλη εκδοχή και αρνείται τα περί παρεμβάσεων και απειλών εις βάρος της εισαγγελέως, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, η οποία, κατά δήλωσή του, θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αποδίδει το όλο ζήτημα σε πόλεμο εναντίον του από «τη διαπλοκή που ψυχορραγεί», παραδέχεται τη συνάντηση με την εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε με δική του  πρωτοβουλία. Δηλώνει επίσης ότι «δεν μπήκε στην ουσία της υποθέσεως, αλλά της ζήτησε να επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς» στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν και για να εκφράσει γνώμη επί του θέματος που του ζητήθηκε.

Ο ίδιος επίσης υποστηρίζει ότι συνέστησε στην εισαγγελέα πως όφειλε να έχει εξαιρεθεί παλαιότερα από τον χειρισμό υποθέσεων, όπως το Βατοπέδι, επειδή συγγενικά της πρόσωπα υπήρξαν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που του απευθύνει στην αναφορά της η εισαγγελέας ότι γνώριζε, αν και αυτό απαγορεύεται, τις προθέσεις της εισαγγελέως Διαφθοράς για το σκέλος της υπόθεσης Βγενόπουλου, που συνενώθηκε με τη δική της έρευνα, ο αναπληρωτής υπουργός στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αρνείται το παράνομο της γνώσεως που του αποδίδεται. Αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, «ότι υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα περί αυτού από τα οποία και είχε αντλήσει τις σχετικές πληροφορίες».

 Γενικότητες από την κυβερνητική εκπρόσωπο 


Αποφεύγοντας να μπει στην ουσία των σοβαρών καταγγελιών που αφορούν ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, η κυβερνητική   εκπρόσωπος προέβη  σε μια γενικόλογη ανακοίνωση.
«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», περιορίστηκε να δηλώσει η κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

ΝΔ: «Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα»


Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε η αξιωματική αντιπολίτευση.«Οι σημερινές σοβαρότατες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις χειρότερες υποψίες μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας σταθερά επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Η επίκληση της μόνιμης δικαιολογίας περί “διαπλοκής” μόνον ως ομολογία πράξεων ωμής κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών ακούγεται», πρόσθεσε. 

«Ουδείς πείθεται. Πόσο μάλλον που ο δήθεν διώκτης αποκαλύπτεται κρυφός και κατά συρροήν συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Και ζήτησε να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία στη Βουλή και να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «για να απαντήσει η κυβέρνηση στα καταλυτικά ερωτήματα που έχουν προκύψει». 

Η Νέα Δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση, «δε θα επιτρέψει τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση της  Δικαιοσύνης. Και προειδοποιεί: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα».

Ποτάμι: Ωμή παρέμβαση με καθεστωτική αντίληψη



«Οι συνεχείς, απροκάλυπτες και πρωτοφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

«Η ωμή παρέμβαση του αν. Υπουργού Δικαιοσύνης και δυστυχώς πρώην δικαστικού λειτουργού, που προσπάθησε, με απειλές, πιέσεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, να επιβάλει στην εισαγγελέα Εφετών τη θέληση της Κυβέρνησης για δικογραφία που χειριζόταν, δεν συνιστά μόνον νομικό ατόπημα αλλά και επικίνδυνη θεσμική εκτροπή και δείχνει με κυνικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει καθεστωτική αντίληψη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την θέλει απολύτως ελεγχόμενη και τους δικαστικούς λειτουργούς απολύτως υπάκουους», προσθέτει και συνεχίζει:

«Είναι πλέον πρόδηλο πού στόχευε η προειδοποίηση πριν από λίγες μέρες του ίδιου υπουργού για ‘’δικαστικά’’ δήθεν ‘’πραξικοπήματα’’ και την εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας αντιμετώπισή τους.
Η Δικαιοσύνη, ο θεματοφύλακας του κράτους δικαίου, μετά και την πρόσφατη, αδιανόητη, νομοθετική επιλογή της Κυβέρνησης να έχει πειθαρχική εξουσία στο σύνολο των δικαστών και εισαγγελέων η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, βρίσκεται σε πρωτόγνωρη αναστάτωση, αναβρασμό και κρίση.

Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της δικαιοσύνης και οι απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που παραβιάζουν το σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το Ποτάμι θα σταθεί απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο».

Βενιζέλος: Μείζον ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου


Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις,  επεσήμανε ότι όταν ζητούσε πριν λίγες ημέρες να συζητηθεί το ζήτημα της εσωτερικής και εξωτερικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθούν σε ακρόαση ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν ήξερε ότι ήδη εκκρεμούσε πρωτοφανής καταγγελία εισαγγελέα εφετών που είχε θέσει στο αρχείο γνωστή δικογραφία και κατά της οποίας είχε παραγγείλει πειθαρχική έρευνα η κα Πρόεδρος του ΑΠ. 

«Τώρα κάποιες δηλώσεις και ενέργειες φωτίζονται περισσότερο και κυρίως συσχετίζονται», σημειώνει και προσθέτει: «Πέρα όμως από την ανάγκη της άμεσης και εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, προκύπτουν μεγάλα θεσμικά ζητήματα από τις παραδοχές που έχει ήδη κάνει ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με κοινοβουλευτικές και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του και με τα όσα ο ίδιος δήλωσε αντικρούοντας την αναφορά της εισαγγελέως εφετών Αθηνών της οποίας προφανώς έλαβε γνώση πριν διαβιβαστεί στη Βουλή:
 
- Συνομολογεί ότι παρακολουθεί ποινικές προδικασίες που είναι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μυστικές και την πορεία δικογραφιών που εκκρεμούν στη εισαγγελία όχι για λόγους διοίκησης της δικαιοσύνης αλλά επί της ουσίας.

- Επαινεί ή ψέγει δημόσια ενέργειες ή ακόμη και απλές προθέσεις εισαγγελικών λειτουργών που βεβαίως δεν δικαιούται να γνωρίζει με νόμιμο τρόπο και τις οποίες ταυτοχρόνως γνωρίζουν επιλεγμένα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

-  Έχει προτιμήσεις για το ποιοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα χειριστούν υποθέσεις για τις οποίες εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι στο αφηρημένο πλαίσιο κατηγορίας υποθέσεων αλλά συγκεκριμένα και ειδικά.

- Εκδηλώνει τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με την κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών κατά εισαγγελικών λειτουργών όταν έχει ήδη επιληφθεί ο δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός που είναι  πειθαρχικός προϊστάμενος τους».

 «Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα ανεπίτρεπτων παρεμβάσεων και επίδειξης “πανοπτικού” ελέγχου στη δικαιοσύνη μέσω διαύλων που έχουν, λόγω της προϊστορίας τους, πολύ συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και συγκροτούν δομή εξουσίας που εξυπηρετεί την κυβέρνηση», τονίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει. «Όταν το ίδιο συμβαίνει ως κυβερνητική  πράξη ή ως δεδηλωμένη πρόθεση στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, τίθεται μείζον ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου».



Βγενόπουλος: Ο κ. Παπαγγελόπουλος ομολογεί



Θέση στη πολιτικοδικαστική διελκυστίνδα πήρε και ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμάχη, καθώς η σύγκρουση αφορά δικογραφία που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του.  


Η δήλωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής: «Μετά τις καταγγελίες της αρμοδίας Εισαγγελέως Εφετών που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που παρουσίασα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, αλλά και τα στοιχεία που διαθέτω και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου δεν μου έχει ζητηθεί ακόμη να καταθέσω αρμοδίως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων. 

Μάλιστα με την επιστολή που ο ίδιος απέστειλε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής, προφανώς χωρίς να συμβουλευθεί ένα καλό ποινικολόγο, ήδη ομολογεί ένα μέρος των εναντίον του κατηγοριών που, σε συνδυασμό με πράξεις που επακολούθησαν, θα αξιολογηθούν κατά την διάρκεια της ποινικής του διευρεύνησης.

Στα πλαίσια αυτά οι πολιτικές ξυλινολογίες του τύπου «η διαπλοκή ψυχορραγεί» κλπ είναι άνευ αντικειμένου διότι η υπόθεση δεν είναι πλέον πολιτική αλλά ποινική. 

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τις απροκάλυπτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εις βάρος μου σε μία περίοδο μάλιστα όπου η MIG, από την οποία ζουν αμέσως ή εμμέσως 30.000 οικογένειες, διεκδικεί νομίμως από την Κυπριακή Δημοκρατία ποσόν άνω του 1 δισ. Ευρώ, ενώ η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της «φίλης» Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία περίπου 4 δισ. Ευρώ. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από αυτές τις παράνομες επεμβάσεις και με τι κίνητρα γίνονται, όταν μάλιστα τα ποσά που διακυβεύονται μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων είναι τεράστια;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης