Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

Παραμένει κάτω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones

wall-street
Με κέρδη έκλεισε την τελευταία στιγμή η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με τους Nasdaq και S&P 500 να φτάνουν σε νέα ρεκόρ και με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην Nvidia, αναμένοντας τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσει η εταιρεία την Τετάρτη.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Wall Street, με βάση την κεφαλαιοποίηση, θα ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα αποτιμούν τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερα στοιχεία για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού προτού ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% στις 39.872 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,25% ανεβαίνοντας στις 5.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,22% και διαμορφώθηκε στις 16.832 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο τεχνολογικός δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε νέο υψηλό σκαρφαλώνοντας στις 16.794 μονάδες, έχοντας λάβει ώθηση από την ανοδική πορεία των μετοχών της Nvidia και άλλων εταιρειών τεχνολογίας.

Αντιθέτως, ο Dow Jones έχασε τις 40.000 μονάδες, παρασυρόμενος από τη μετοχή της JPMorgan, η οποία κατρακύλησε 4,5% μετά τη δήλωση του Jamie Dimon ότι η διαδοχή του θα γίνει πιο γρήγορα από ό,τι δήλωνε στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Η Nvidia, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα, έκλεισε με άνοδο 0,64%. Μόνο μέσα στο 2024 η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί 91%, ενώ κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει κάνει ράλι 202,5% εν μέσω τεράστιου ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη και με προσδοκίες ότι η AI θα εκτοξεύσει τα εταιρικά κέρδη.

Σύμφωνα με τον Matt Rowe της Nomura Private Capital, οι επενδυτές περιμένουν πολλά από την Nvidia και στην περίπτωση που υπάρξουν καλά νούμερα, σίγουρα δεν θα θέλουν να είναι εκτός. «Όμως, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αν δεν υπάρξει κάτι συναρπαστικό και ένα εποικοδομητικό feedback, που να υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη επέκταση, τότε θα μπορούσε να υπάρξει sell-off πολύ σκληρά και πολύ γρήγορα», δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.

Στο ταμπλό, πτώση 1,76% κατέγραψε η μετοχή της Lowe, αν και η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα. Στο -3,74% έπεσε η Palo Alto Networks λόγω αδύναμου guidance, ενώ πτώση 2,4% σημείωσε η Macy’s, χάνοντας τα κέρδη που της έφερε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Στα ομόλογα, πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις εν αναμονή των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, με το αμερικανικό 10ετές να διαμορφώνεται στο 4,41% και το 2ετές στο 4,83%.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Singapore Airlines: Επιβάτης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε στον αέρα – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Ραϊσί: Χαμός στο Twitter με τη θεωρία για τον πιλότο του ελικοπτέρου και πράκτορα της Μοσάντ ονόματι... «Έλι Κόπτερ»

Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group» μετά τις καταγγελίες για μαζική τροφική δηλητηρίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης