LIVE

Κορωνοϊός

Ο Αβραμόπουλος συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών G6 για την τρομοκρατία

Ο Αβραμόπουλος συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών G6 για την τρομοκρατία

Οι υπουργοί της Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και ο γενικός γραμματέας και γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ συμφώνησαν στην ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε επίπεδο πληροφοριών

Στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών G6, στο Λονδίνο, συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος
.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ και γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας, καθώς και ο Επίτροπος, δημοσιοποίησαν κοινή δήλωση αναφέροντας τα εξής: 

«
Καταδικάζουμε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνέβησαν στην Sousse, στο Παρίσι, στο Μπαμάκο, στη Βηρυτό και στο Σαν Μπερναρντίνο. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μέσω μιας ισχυρής εθνικής και διεθνούς απάντησης .

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει η Daesh / ISIL και για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης με τις αξίες που μοιραζόμαστε όλοι: τον σεβασμό, την ανοχή και την Δημοκρατία. Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας βρίσκεται η σχέση μας με την ευρύτερη κοινωνία: παράλληλα όσο συνεργαζόμαστε για να εξαλείψουμε τη ριζοσπαστικοποίηση και την βία, αρνούμαστε κάθε προσπάθεια πρόκλησης διάσπασης και περιθωριοποίησης εκείνων που επιδιώκουμε να προστατεύσουμε.

Έχουμε δεσμευτεί να εντείνουμε τη συνεργασία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της απειλής για τις Δημοκρατίες μας. Συγκεκριμένα, συμφωνούμε στα εξής:

• Συνεργασία με τους πολίτες και με τις θρησκευτικές οργανώσεις προκειμένου να αντιπαρατάξουμε τις αξίες που στηρίζονται στην ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία.

• Αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης όσων υποστηρίζουν τρομοκρατικές ενέργειες, διώκοντας όλους όσους παραβιάζουν τον νόμο και στηρίζοντας όσους είναι ευάλωτοι απέναντι στην ριζοσπαστικοποίηση.

• Ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των σχετικών αρχών και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης μίας ενισχυμένης συνεργασίας μέσω του ευρωπαϊκού, αμερικανικού και διεθνούς μηχανισμού.

• Ενθάρρυνση των παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας για να εξετάσουν τη λήψη περαιτέρω πρωτοβουλιών σχετικά με την απομάκρυνση περιεχομένου από διαδίκτυο που ενθαρρύνει, προωθεί και εμπνέει τον βίαιο εξτρεμισμό και συνδέεται με τη δράση του ΙΚ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

• Περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών, διασφαλίζοντας ότι οι παγκόσμιοι αερολιμένες θα πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα εμπορεύματα.

• Συνέχιση και βελτίωση της συνεργασίας εντός της ΕΕ αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά στη λήψη σημαντικών πρωτοβουλιών όπως είναι το PNR, καλωσορίζοντας σχετικά την πολιτική συμφωνία σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το PNR και τη συμφωνία-''ομπρέλα'' μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής αναφορικά με την ασφάλεια των δεδομένων και την ιδιωτικότητα, καθώς και όσον αφορά στις πρωτοβουλίες ενάντια στην χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων και σε περαιτέρω συμφωνίες με στόχο την αποτελεσματική  ανταλλαγή δεδομένων προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας και προστασίας, και

• Βελτίωση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε αποφασιστικά τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο για να επιφέρουμε τα αποτελέσματα που συμφωνήσαμε κατά τη συνάντησή μας στο Λονδίνο
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης