Τι λέει ο Θωμάς Λιακουνάκος για το SMS που έστειλε στον Κόλεριτζ

Τι λέει ο Θωμάς Λιακουνάκος για το SMS που έστειλε στον Κόλεριτζ

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας δίνει εξηγήσεις για το γραπτό μήνυμα που είχε στείλει στον συνεργάτη του υποσχόμενος ότι σε μη επίσημη συνάντηση του επίσης κατηγορούμενου Βρετανού δικηγόρου με Έλληνα εισαγγελέα θα κλείσουν οι φάκελοι

Τι λέει ο Θωμάς Λιακουνάκος για το SMS που έστειλε στον Κόλεριτζ
Τη δική του «ανάγνωση» στο sms που αποκάλυψε την Κυριακή το www.protothema.gr δίνει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, που είναι προφυλακισμένος για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αν και επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενο του γραπτού μηνύματος ο προφυλακισμένος για μίζες στα εξοπλιστικά κάνει λόγω για παρερμηνεία των προθέσεών του, θέση που τον οδηγεί σε μία σημαντική αποκάλυψη: ότι ενεργούσε σε γνώση των εισαγγελικών λειτουργών και των ανακριτών!

Προφανώς ο Θωμάς Λιακουνάκος -σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστηρίζει- είχε ο ίδιος προσπαθήσει να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης «δίνοντας» πληροφορίες και πρόσωπα με κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ. Θέση και ρόλο που φαίνεται τώρα να διεκδικεί με τη σειρά του και ο Βρετανός τραπεζίτης, Πήτερ Κόλεριτζ. Προχωρούν έτσι οι δύο άνδρες σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια και την επιείκεια της ελληνικής δικαιοσύνης και την «προστασία» που προσφέρει στους μάρτυρες που διευκολύνουν το έργο της.

Την εκδοχή του πελάτη της για το sms στον Πίτερ Κόλεριτζ έδωσε η Σοφία Πολάλη, συνήγορος του προφυλακισμένου επιχειρηματία:

Ολόκληρη η δήλωση του Θωμά Λιακουνάκου:

Κλείσιμο
«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων αναφορικά με τηλεφωνικό μήνυμα που φέρεται να απέστειλα στον Peter Colleridge δηλώνω κατηγορηματικά ότι, ανεξαρτήτως της μη ευοδώσεως της σχετικής προσπάθειάς μου, ακολουθήθηκε μία καθ’ όλα διαφανής διαδικασία, στα πλαίσια του Νόμου, εις γνώσιν τόσο των Εισαγγελικών Αρχών όσο και των αρμοδίων Ανακριτών του Ν. 4022/2011 προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή συνδρομή στο έργο τους με την υπόδειξη εμπλεκομένων προσώπων που μόνο αυτά θα μπορούσαν να διευκολύνουν στη συλλογή κρίσιμων στοιχείων.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του σχετικού μηνύματος διαστρεβλώνει απόλυτα την πραγματικότητα και εξυπηρετεί δυστυχώς τον αποπροσανατολισμό. Φαντάζει δε εξαιρετικά οξύμωρη, λαμβανομένου υπόψιν ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει σε βάρος μου, ήδη, δύο αβάσιμες διώξεις για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ με έγγραφα που απέστειλε η συγκεκριμένη Αρχή στην Ανακρίτρια Διαφθοράς κα Β. Μπράτη, των οποίων έχω, πανηγυρικά, αμφισβητήσει την προέλευση, την αξιοπιστία και την αποδεικτική τους ισχύ, συνελήφθην και διετάχθη η προσωρινή κράτησή μου αδίκως».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης