Μεϊμαράκης σε Σταθάκη: Μην τολμήσεις να παραδώσεις τα σπίτια του λαού σε ξένα funds

Μεϊμαράκης σε Σταθάκη: Μην τολμήσεις να παραδώσεις τα σπίτια του λαού σε ξένα funds

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως οι βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή

Μεϊμαράκης σε Σταθάκη: Μην τολμήσεις να παραδώσεις τα σπίτια του λαού σε ξένα funds
«Ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε, το μνημόνιο ήταν υποχρεωτική πολιτική για να βγούμε από την κρίση» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εξακοντίζοντας βέλη κατά της κυβέρνησης, πως άλλη στάση τηρούσε προεκλογικά και άλλη μετεκλογικά.

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη της κυβέρνησης. «Λέγατε για το φόρο εισοδήματος, ότι θα μειωνόταν,α λλά και τον ΕΝΦΙΑ ότι θα καταργούνταν μετά τις εκλγογές και μία σειρά ακόμη από ψέματα».

Ο κ. Τσίπρας, από τη στιγμή που είχε υπογράψει τη συμφωνία είχε αρχίσει να υπόσχεται ισοδύναμα, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο πρόσθεσε πως «όλα όσα είχε πει ο Τσίπρας ήταν ένα ψέμα. Για αυτό κάνατε τώρα εκλογές» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, «για να μηγνωρίζει ο κόσμος τι είχατε ψηφίσει (σ.σ. νομοσχέδιο) ως κατεπείγον μέσα στον Αύγουστο». Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως «έρχονται κι αλλα τα οποία θα είναι πολύ χειρότερα».

Κλείσιμο
Τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης, με τον κ. Μεϊμαράκη να υπογραμμίζει: «Να μην τολμήσουν να παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds. Η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθεση σε αυτό. Εμείς, με συνέπεια, ευθύνη, πατριωτισμό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική».

«Τι γίνεται με αυτό το πόθεν έσχες; Θα αφήσετε να σέρνεται μία σκιά σε όλους τους υπουργούς; Βγαίνουν οι υπουργοί να πουν "δεν είμαι εγώ", "δεν είμαι εγώ", "δεν είμαι εγώ". Και καλά ο ίδιος γιατί δεν βγαίνει να πει εγώ είμαι; Πως θα προχωρήσει αυτό; Κουίζ είναι; Όποιος είναι να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Δεν είναι κουίζ», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως οι βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή. Όπως σημείωσε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο κλείνει το μάτι στους κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες. Επιπλέον, «η ρύθμιση των 100 δόσεων μετατρέπεται σε φιάσκο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας πως θα έρθουν σε δύσκολη θέση όσοι επέλεξαν να ενταχθούν, αφού «το κράτος έρχεται μονομερώς και αλλάζει τους όρους». 

Αύξηση φορολογίας στους αγρότες, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση φορολογίας στην Παιδεία, είναι μεταξύ των βασικών αιτίων που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δώσει τη στήριξή της στην κυβέρνηση, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

«Μπροστά στη φοροκαταιγίδα που ξεκίνησε, δεσμευόμαστε για δυναμική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. «Βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά για να φέρετε μέτρα με κοινωνικό ορόσημο. Τώρα ψηφίστε τα μόνοι σας, γιατί είναι αντικοινωνικά» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης