Βενιζέλος: Μοιραίος άνθρωπος για τον τόπο ο Κουβέλης

Βενιζέλος: Μοιραίος άνθρωπος για τον τόπο ο Κουβέλης

«Αλαζονικό και επικίνδυνο» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία - Με τους όρους που είχαν προδιαγραφεί το 2012 η μείωση του χρέους

Βενιζέλος: Μοιραίος άνθρωπος για τον τόπο ο Κουβέλης
Ως τον μοιραίο άνθρωπο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον Φώτη Κουβέλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καυτηριάζει τη στάση του κ. Κουβέλη από το 2013 και μετά επισημαίνοντας την αποχώρήση της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση, τις παλινωδίες του ως προς την πρόταση να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας και τη σημερινή του αντίδραση στην εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «αλαζονικό και επικίνδυνο» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνησή του έχασε τη δεδηλωμένη προσχώρησε de facto στη λογική της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης αλλά με τον χειρότερο τρόπο, επιβαρύνοντας τη χώρα υπέρμετρα.

Κλείσιμο
«Εφόσον διαμορφώθηκε συναίνεση υπό τη σκιά των σκληρών μνημονιακών νόμων του τρίτου προγράμματος, αυτή θα μπορούσε να υπάρξει και στη νέα Βουλή» αναφέρει, θέτοντας ως προαπαιτούμενη τη συμμετοχή του πρώτου και του δεύτερου κόμματος.

Υποστηρίζει ότι το μπόνους των 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος είναι παθογένεια και κατάλοιπο του παλαιού πολιτικού συστήματος, που οδηγεί σε παραίσθηση αυτοδυναμίας.

Χαρακτηρίζει ως ψευδή, ανυπόστατα, και επικίνδυνα όσα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και αντιτάσσει τις προοπτικές που πρόσφερε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, εκτιμώντας ότι η δημοσιονομική επιβάρυνση θα υπολείπονταν σημαντικά έναντι του Μνημονίου που τελικώς υπεγράφη.

Όσον αφορά στην υπόσχεση για νέα διευθέτηση του χρέους, εκτιμά ότι θα συμβεί με επιμήκυνση και με τους όρους που είχαν προδιαγραφεί ήδη από το 2012 και υποστηρίζει ότι η περικοπή χρέους και οι σχετικές πρόνοιες ευνόησαν καθοριστικά την ελληνική οικονομία. Αντιστρέφει δε την κριτική περί των επιπτώσεων που επέφερε το PSI στα ασφαλιστικά ταμεία, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτική απάτη» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στη ζημία που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει πως παρασύρθηκαν από την τακτική ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εφαρμόσουν την στρατηγική που ακολούθησε το ΙΚΑ.

Τέλος, όσον αφορά στον προσωπικό του ρόλο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό κρατά χαμηλούς τόνους, αναφέροντας ότι «ο ρόλος όποιου κυβέρνησε είναι να δίνει σήμερα τη συμβουλή του».

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης