Ευρωπαϊκή πηγή: Βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit

Ευρωπαϊκή πηγή: Βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit

«Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα (στο Eurogroup) - Υπάρχουν δύο επιλογές: βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit», δήλωσε η πηγή που είδε το χαρτί

Ευρωπαϊκή πηγή: Βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit
Η Γερμανία σχεδιάζει προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν αποτύχει να βελτιώσει τις προτάσεις της, είπε πηγή από την Ευρώπη στο AFP νωρίτερα το Σαββάτο και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.  

«Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα (στο Eurogroup). Υπάρχουν δύο επιλογές: βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit», δήλωσε η πηγή που είδε το χαρτί. 

Nομικά αδύνατο ένα προσωρινό Grexit, λέει αξιωματούχος
Κλείσιμο

Πάντως, την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος της ΕΕ ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του σχολίασε το δημοσίευμα της FAS, τονίζοντας πως ένα παροδικό Grexit δεν είναι μία πρόταση που μπορεί να ληφθεί ως σοβαρή. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσε οικονομικά την Ελλάδα, ενώ είπε πως είναι κάτι νομικά αδύνατο, υπονοώντας ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο βάσει των κανονισμών της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Reuters: Περαιτέρω μέτρα ζητούν οι «18» από την Αθήνα 

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είπαν στους Έλληνες ομολόγους τους το Σάββατο ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει πέραν της αρχικής δέσμης προτάσεων για μεταρρυθμίσεις εάν θέλει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο διάσωσης, αναφέρει το Reuters που επικαλείται πηγές της Ευρωζώνης.  

Δύο πηγές είπαν ότι υπήρξε ομοφωνία, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από τους υπόλοιπους 18 υπουργούς, ότι η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να κάνει περαιτέρω βήματα προκειμένου να τους πείσει για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης