Ζωή: Την ρωτούσαν αν εγγυάται τις καταθέσεις και μιλούσε για «επίπλαστη αγωνία»

Ζωή: Την ρωτούσαν αν εγγυάται τις καταθέσεις και μιλούσε για «επίπλαστη αγωνία»

Ανίκανη να εγγυηθεί τις αποταμιεύσεις ακόμα και των μικροκαταθετών η πρόεδρος της Βουλής

Ζωή: Την ρωτούσαν αν εγγυάται τις καταθέσεις και μιλούσε για «επίπλαστη αγωνία»
Συνέντευξη στον Alpha και στην εκπομπή «Checkpoint» παραχώρησε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «η ελευθερία και τα δικαιώματα είναι πράγματα που δεν αποτιμώνται σε ευρώ».

Οι δηλώσεις της προκαλούν αίσθηση, καθώς η πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε αν εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών, ωστόσο απέφυγε με κάθε τρόπο να απαντήσει, περιοριζόμενη σε... δημιουργική ασάφεια.

Κλείσιμο
«Δεν αποτιμώνται σε κανένα νόμισμα» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ας μην ευτελίζουν αυτόν τον υπαρξιακό αγώνα σε αγώνα για τις καταθέσεις» σοκάροντας όσους την άκουγαν και, ασφαλώς, ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις τους και τους κόπους μιας ζωής.

«Αυτοί που θέλουν να τον ευτελίσουν σε αγώνα για τις καταθέσεις, είναι αυτοί που δεν εκπροσωπούν όσους αγωνιούν για τη ζωή τους» είπε ακόμη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «επίπλαστη αγωνία» όσων αγωνιούν για τις καταθέσεις και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα ακόμα και με το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Επικαλέστηκε, δε, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, για να υποστηρίξει ότι, κανονικά, βάσει αυτού, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Επικαλούμενη, ωστόσο, το παράδειγμα της Κύπρου το 2013, είπε ότι το «κούρεμα» και των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ αποτελούσε παραβίαση των διεθνών κανόνων.

Δείτε το απόσπασμα μετά τα 8 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης