Φίλης: Θα βρούμε χρήματα - Αναζητούμε συμμαχίες σε όλο τον κόσμο

Φίλης: Θα βρούμε χρήματα - Αναζητούμε συμμαχίες σε όλο τον κόσμο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «κρυφές» επιδιώξεις και πως το δημοψήφισμα ενώνει όλους τους Έλληνες

Φίλης: Θα βρούμε χρήματα - Αναζητούμε συμμαχίες σε όλο τον κόσμο
Τη βεβαίωση ότι θα η κυβέρνηση θα βρει χρήματα έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε όσους τον ρωτούν για το αν η χώρα θα έχει τις επόμενες ημέρες και μήνες χρηματοδότηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.

Μιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα του δημοψηφίσματος τόνισε ότι «θα βρούμε χρήματα, δεν πιστεύουμε ότι η χώρα σήμερα θα οδηγηθεί σε ολοκληρωτικό σχέδιο χρεοκοπίας» και υποστήριξε ότι «θα σεβαστούμε τη γνώμη του ελληνικού λαού και έχουμε την υποχρέωση αυτή την επιλογή να την παρουσιάσουμε».

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση «δεν πάει τυφλά» σε μία σύγκρουση.

«Έχουμε σχέδιο», είπε και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά συμμαχίες σε όλο τον κόσμο. 

«Αυτή είναι η αριστερά, είναι αναζήτηση διεθνών μετώπων, αυτό αναζητούμε. Και αυτή είναι υποχρέωσή μας να αναζητούσε ένα μεγάλο κύμα έμπρακτης συμπαράστασης», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.
Κλείσιμο

Μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας ρωτούν τι θα γίνει τη Δευτέρα, απαντούμε τι θα γίνει το βράδυ του δημοψηφίσματος, όσο πιο ηχηρό είναι το όχι, τόνισε, τόσο πιο πολύ θα ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση. Μας ρωτάνε που θα βρείτε χρήματα, απαντάμε θα βρούμε χρήματα. Πίσω από όλη τη συζήτηση για τα διάφορα σενάρια κρύβονται οι δυνάμεις του μνημονίου».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει «κρυφές» επιδιώξεις και πως το δημοψήφισμα ενώνει όλους τους Έλληνες πολίτες, «με τις πολλές διαφορές αλλά με ένα κοινό παρανομαστή απέναντι στους δανειστές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης