Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνι για τις ευθύνες που δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία

Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνι για τις ευθύνες που δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία

Καρύδης: Ο Άδωνις ζητά να κατεβάσουμε παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις - Χριστοφιλοπούλου: Ας σκεφτόταν δύο φορές πριν μιλήσει - Κωνσταντινόπουλος: Δεν σκίζουμε τα μνημόνια αλλά ούτε και λέμε "παιδιά φέρτε ό,τι θέλετε να ψηφίσουμε"

Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνι για τις ευθύνες που δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία
Σε νέο πεδίο κόντρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκαν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί της Τρίτης με τις οποίες κατηγόρησε την Χαριλάου Τρίκουπη ότι «φταίει σε μεγάλο βαθμό που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία» με την Τρόικα.

Πρώτη ήλθε η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Τρόικας» που «ζητά να κατεβάσουμε τα παντελόνια» και που «κάποιος πρέπει να τον μαζέψει».

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Τρόικα κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στην μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις» αναφέρει συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα social media ο κ. Καρύδης. 

Κλείσιμο
«Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της Τρόικα;» καταλήγει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.  



«Λυπάμαι πάρα πολύ, ας σκεφτόταν δυο φορές πριν πει αυτά που είπε...» δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης υπονομεύουν και τη διαπραγμάτευση».

«Το κλίμα δεν μπορεί να δυναμιτιστεί τώρα. Όσο ακουω τους δανειστές να σφίγγουν την μέγγενη γύρω απο το δημοσιονομικό πραγματικά απορώ. Έχει κάνει άλλη χώρα μεγαλύτερη πρόοδο απο εμάς; δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο το μαχαίρι στις συνταξεις και τους μισθους» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχολίασε εμμέσως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος δήλωσε με νόημα ότι «ούτε μνημόνια σκίζουμε ούτε τα διαγράφουμε σε ένα βράδυ, αλλά δεν λέμε και στους τροικανούς: ‘παιδιά φέρτε ό,τι θέλετε να το ψηφίσουμε’». «Αν η ΝΔ πει στα θέματα αυτά ναι, εμείς θα πούμε όχι» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης