Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία με την Τρόικα

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία με την Τρόικα

Η τρόικα εκμεταλλεύεται την πολιτική αναταραχή στη χώρα και πιέζει την κυβέρνηση, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία με την Τρόικα
«Προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέζει την κυβέρνηση» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από αυτά που ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλλάξει ο νόμος για τις 100 δόσεις» ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ που «δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία» και τώρα μας πιέζει η τρόικα, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «φταίει σε μεγάλο βαθμό».

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠαΣοΚ Γ.Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε: «Το ΠαΣοΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο».

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε: «Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠαΣοΚ το απέρριψε».

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν επηρεάζει την πορεία της χώρας, ενώ αντέδρασε στη θέση που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης «μια χαρά είναι το λοκάουτ».

Ο Αδ.Γεωργιάδης επανήλθε, ωστόσο, ρωτώντας «σε ποια μεταρρύθμιση είναι "ναι" το ΠαΣοΚ τους τελευταίους έξι μήνες», για να απαντήσει ο Γ.Κουτρουμάνης ότι το ΠαΣοΚ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Είναι φανερό ότι οι πιέσεις και οι απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν αναταραχή στην κυβέρνηση. 

Ειδικότερα για το αίτημα της τρόικας για διόρθωση εκ νέου της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, προκειμένου να μπουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και ο αριθμός των δόσεων να μειωθεί στις 72, κυβερνητική πηγή δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «κάθε διαπραγμάτευση έχει τα όρια της».

Το ζήτημα των απαιτήσεων της τρόικας και το τελεσίγραφο που έχει θέσει πρόκειται να συζητήσουν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι θα καταργηθούν και θα γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης