Βγενόπουλος: Ντροπή στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου

Βγενόπουλος: Ντροπή στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου

Το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα έπεσε θύμα συμφερόντων που ήθελε να εξυπηρετήσει το  διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα

Βγενόπουλος: Ντροπή στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου
Ο Αντρέας Βγενόπουλος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma της Κύπρου υποστήριξε πως η Λαϊκή Τράπεζα πλήγηκε από μια κρίση όπως και οι υπόλοιπες Τράπεζες,  προσθέτοντας ότι το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα έπεσε θύμα συμφερόντων που ήθελε να εξυπηρετήσει το  διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα της Κύπρου.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, ήταν η πτώχευση της Λαϊκής, η καταστροφή της Τράπεζας Κύπρου και της κυπριακής οικονομίας.

Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι του πρώην Κεντυρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Αθανάσιου Ορφανίδη εκτόξευσαν τον ΕLA από 3 δισ σε 9δισ.

Κλείσιμο
Ο επιχειρηματικός όμιλος «Leptos», κατά τον κ. Βγενόπουλο το 2012 ξαναπήρε φρέσκα δάνεια 222 εκ ενώ δεν είχε να πληρώσει ούτε τα δεδουλευμένα. Διερωτήθηκε: «Πού είναι οι πολιτικοί να βγούνε να φωνάζουνε για το ακάλυπτο δάνειο. Πού είναι ο Γενικός Εισαγγελέας. Αυτό το δάνειο ήταν ακάλυπτο από τη στιγμή που δόθηκε».

Αναφέρθηκε παράλληλα σε "μικρά ανθρωπάκια με μεγάλη γλώσσα".

Δήλωσε περήφανος διότι «όταν εκλήθην να συμπράξω με το διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου δεν το έκανα»

Πρόσθεσε ότι «το 2008 ο κ. Λεπτός παρουσιάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα και ζήτησε δάνειο 100 εκ ευρώ, συνοδευόμενος με μετέπειτα υπουργό και επικοινώνησε μαζί του σημερινός αρχηγός κυπριακού κόμματος που τότε δεν ήταν αρχηγός κόμματος.

Δεν είχε εγκριθεί το δάνειο και τίτε σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, του είπαν ότι «κινδυνεύει η Τράπεζα να γίνει εχθρός τους συστήματος».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον επιχειρηματία Μ.Ζολώτα, απάντησε ότι «δεν τον ξέρει καιότι απλώς έλαβε μέρος σε μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού όπως έλαβαν μέρος και πολλοί άλλοι. Διερωτήθηκε αν αυτό τον κάνει φίλο του και συνεργάτη του. Παραδέχθηκε πως ο κ Ζολώτας είχε πάρει από τη Λαϊκή Τράπεζα δάνεια με τεράστιες εξασφαλίσεις αλλά αργότερα έπεσε η αξία των εξασφαλίσεων.

Πρόσθεσε ότι «είχα κάνει τηλεφωνήματα στον Χριστόφια πριν από τη δραματική συνεδρία του Eurogroup όταν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς εξασφαλίσεις. «Δεν καταλάβαινε» είπε, «Είχε καλές προθέσεις ο άνθρωπος αλλά δεν καταλάβαινε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης