Βενιζέλος: Να βοηθήσουμε να μη διολισθίσει στον εμφύλιο η Ουκρανία

Βενιζέλος: Να βοηθήσουμε να μη διολισθίσει στον εμφύλιο η Ουκρανία

«Δυστυχώς, εξανεμίστηκε ένα φως ελπίδας που είχε δημιουργηθεί νωρίς το πρωί με την εκεχειρία στην Ουκρανία» είπε ο κ. Βενιζέλος


Βενιζέλος: Να βοηθήσουμε να μη διολισθίσει στον εμφύλιο η Ουκρανία
Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, εξέφρασε, πριν από λίγο, από τα Σκόπια, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να σταματήσει επειγόντως, με τη συμβολή και της διεθνούς κοινότητας, το κύμα βίας που ξέσπασε στη χώρα.

«Δυστυχώς, εξανεμίστηκε ένα φως ελπίδας που είχε δημιουργηθεί νωρίς το πρωί με την εκεχειρία στην Ουκρανία. Η βία κλιμακώθηκε, οι νεκροί αυξάνονται. Είναι υποχρέωση όλων των παραγόντων της Ουκρανίας να σταματήσουν τη βία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως σημείωσε πρέπει να συνεννοηθούν και να διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας τους, την εσωτερική σταθερότητα και την ακεραιότητα.
Κλείσιμο

«Έτσι θα βρουν τη θέση τους μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην οποία, ούτως ή άλλως, ανήκουν ιστορικά και γεωγραφικά, αλλά πρέπει να ανήκουν επίσης θεσμικά και πολιτιστικά» ανέφερε.

Ο ρόλος της Ε.Ε. είναι κρίσιμος, όπως και ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο ρόλος της Ρωσίας, συνέχισε και κατέληξε λέγοντας: «Η διεθνής κοινότητα έχει την υποχρέωση να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει τη χώρα ασκώντας κάθε νόμιμη και θεμιτή πίεση ώστε να σταθεί στα πόδια της, να μείνει σταθερή και να μην διολισθήσει στον εμφύλιο πόλεμο».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης