Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι

Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι

«Περνάμε δύσκολες ώρες» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του σε μονές της Αθωνικής Πολιτείας - «Στη δύσκολη συγκυρία, στρεφόμαστε σε εσάς» είπε στους Αγιορείτες πατέρες - Έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών» - Σε συνέντευξή του, υπόσχεται μείωση φόρων έως 38% στα ακίνητα έως το 2016

Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι
Με επισκέψεις σε Μονές συνέχισε, σήμερα, για δεύτερη μέρα την περιοδεία του στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές.

Νωρίς το πρωί ο κ. Σαμαράς παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών».

Κλείσιμο

Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους για να συνεχίσουν απερίσπαστα το πνευματικό τους έργο, τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Μονή Ιβήρων.

Συνέχισε, λέγοντας ότι προσήλθε στη Μονή με απέραντο σεβασμό και ταπείνωση και τους κάλεσε να συνεχίσουν την ελληνική βυζαντινή παράδοση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής πατέρας Ναθαναήλμ ενώ στην προσφώνηση του ο πατέρας Βασίλειος Γοντικάκης, είπε ότι ο ίδιος και άλλοι μοναχοί έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όμως διαπίστωσαν πως στο Άγιο Όρος συντελείται μια «επανάσταση εν ειρήνη».

Ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτιόσας και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μονής, όπου φυλάσσονται ιστορικά και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας.

Οι μοναχοί πρόσφεραν κέρασμα στον πρωθυπουργό και η υποδοχή του έγινε με το βυζαντινό τελετουργικό.


Στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, εκφράζοντας, παράλληλα, την πίστη ότι σιγά σιγά η Ελλάδα αφήνει πίσω τις μέρες της δοκιμασίας.

«Η πνευματική ακτινοβολία της Μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα. Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος»

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς γέροντες στις Μονές που επισκέφθηκε και τον συγκίνησε ιδιαίτερα ένας γέροντας στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, όταν τον πλησίασε και με δάκρυα στα μάτια είπε στον κ. Σαμαρά: «Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός να σε αγκαλιάσει. Αυτό παρακαλάω για να βγάλετε την Ελλάδα από την κρίση».

Με την επίσκεψη στη Μονή Σίμωνος Πέτρα ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τη διήμερη παρουσία του στο Άγιον Όρος και το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα.

Στις συζητήσεις που είχε με την Ιερά Κοινότητα ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Άθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.

Το Σάββατο, όταν και αφίχθη στην Αθωνική Πολιτεία, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστικά δώρα, ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» και μια έκδοση με τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Όρους. Διαβάστε περισσότερα 
εδώ




Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να αντιμετωπιστούν. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ και μείωση φόρων 38% στα ακίνητα μέχρι το 2016

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα «βγαίνει από το φαύλο κύκλο» στέλνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα- και απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Μάλιστα, τονίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό, όπως εξηγεί, θα στηριχθούν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, τόσο για την ελάφρυνση του χρέους όσο και για έξοδο στις αγορές το 2014.

Ακόμη, προαναγγέλλει πως σημαντικό κομμάτι του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία, σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, όπως είχε ήδη εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2013.


«Το επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα, η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».



Παράλληλα, δεσμεύεται για σταδιακή μείωση φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων.


Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα, δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% έως το 2016.

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η ανάπτυξη έρχεται πιο γρήγορα απ' όσο προβλέπει το πρόγραμμα και σημειώνει πως «έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Ακόμη, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι σε «παράκρουση».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης