ΔΗΜΑΡ: Αποφασίζει τι στάση θα τηρήσει στην εξεταστική για τα υποβρύχια

ΔΗΜΑΡ: Αποφασίζει τι στάση θα τηρήσει στην εξεταστική για τα υποβρύχια

Θετικό το κόμμα απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική όσον αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων, ενώ υπερψηφίζει και την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

ΔΗΜΑΡ: Αποφασίζει τι στάση θα τηρήσει στην εξεταστική για τα υποβρύχια
Με βάση την απαίτηση για διαφάνεια στη δημόσια ζωή καλείται να αποφασίσει η Δημοκρατική Αριστερά, όσον αφορά τη στάση της απέναντι στην επερχόμενη πρόταση για εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την σύμβαση για τα υποβρύχια που συνέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα βουλευτές και στελέχη του κόμματος εκφράζονται υπέρ της στήριξης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλουν την υπερψήφισή της. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να συνεδριάσουν τα κομματικά Όργανα για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά σήμερα, Τετάρτη, στις 13:00, οπότε θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί το θέμα στα αρμόδια Όργανα, ωστόσο στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη διαμήνυαν πως πρόκειται για πολιτικά επιβεβλημένη απόφαση η θετική στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, παρ’ ότι θεωρούσαν πως η πρόταση δεν πρόκειται να περάσει λόγω της αδυναμίας να πλειοψηφήσει στη Βουλή, το κόμμα του κ.Κουβέλη θα στηρίξει την πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου προκειμένου να επιβεβαιώσει την σχεδόν πάγια τακτική της υπερψήφισης των προτάσεων για εξεταστική επιτροπή.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε βασίζεται η απόφαση του κ. Κουβέλη να υπερψηφίσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.  Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά πρόκειται να ζητήσει την έγκριση των αρμόδιων Οργάνων του κόμματος και για τις δύο περιπτώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης