Εύσημα από τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις δράσεις κατά της ΧΑ

Εύσημα από τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις δράσεις κατά της ΧΑ

Ρομά και μετανάστες στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Γιάγκλαντ

Εύσημα από τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις δράσεις κατά της ΧΑ
Για τους Ρομά που ζουν στην Ελλάδα και τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση στις ενέργειες της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τις έκνομες ενέργειες βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής για να λάβει τα εύσημα του κ. Γιάγκλαντ ο οποίος, σε δηλώσεις του στο Associated Press, εξήρε την πρωτοβουλία για την ψήφιση στη Βουλή της πρότασης για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανέλαβε δράση αμέσως και μάλιστα πολύ ισχυρή. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ πολιτικού έργου και εγκληματικών πράξεων» είπε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συμβουλίου της Ευρώπης στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς και των διακρίσεων.

Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης