Δένδιας: Να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας από το γιαούρτι μέχρι τη βόμβα

Δένδιας: Να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας από το γιαούρτι μέχρι τη βόμβα

«Χιλιάδες ατόμων φλερτάρουν με την ιδέα μιας εσωτερικής τρομοκρατίας» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης - Ζήτησε στοίχιση όλων των κομμάτων ενάντια σε αυτό το φαινόμενο - Αθανασίου: Τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Δένδιας: Να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας από το γιαούρτι μέχρι τη βόμβα
Τις θέσεις τους για τη βία ανέλυσαν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η βία υποστηρίζεται από μια εφιαλτική ακρότατη δεξιά, υπάρχει όμως ένας ευρύτερος χώρος με λίγες, αλλά χιλιάδες ατόμων που φλερτάρουν με την ιδέα μια εσωτερικής τρομοκρατίας.

"Η χώρα αντιμετωπίζει κάτι τελείως διαφορετικό σήμερα. Αντιμετωπίζει έναν ευρύτερο χώρο, ο οποίος αριθμεί ορισμένες λίγες μεν, αλλά χιλιάδες ατόμων, τα οποία φλερτάρουν με την ιδέα μιας εσωτερικής τρομοκρατίας. Απέναντι σε αυτό το πλαίσιο, ποια είναι η άμυνα των πολιτικών κομμάτων; Ποια είναι η άμυνα του συστήματος; Είναι μόνο η επιχειρησιακή άμυνα; Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία; Η ελληνική αστυνομία; Είναι μόνο το υπάρχον νομικό πλαίσιο, όπως έχει περιγραφεί; Φθάνει μόνο αυτό; Είναι όλα τα κόμματα της χώρας απόλυτα στοιχισμένο πίσω από μια πλήρη αντίληψη άρνησης αυτού του φαινομένου;" είπε ο κ. Δένδιας.

Τόνισε ότι το γενικό φαινόμενο της βίας στην κοινωνία πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι, μέχρι τη βόμβα. Είναι καιρός να το αντιμετωπίσουμε τώρα, είπε.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να περιμένει μια αυτόματη λύση για τη βία, η λύση είναι μία και μοναδική είπε και στάθηκε στην επικράτηση του κράτους δικαίου.
Κλείσιμο

Κατέληξε, λέγοντας ότι η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο, θεωρώντας την υπάρχουσα νομοθεσία επαρκή. Τόνισε ότι γίνεται μια διαρκής επεξαργασία, ωστόσο, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

"Η έννομη τάξη καταλύεται και ο ισχυρός μπορεί να επιβάλλει την θέλησή του στους ασθενέστερους, αρκεί να προβάλλει μια στοιχειωδώς ανεκτή δικαιολογητική βάση για τις ενέργειές του. Οι βασικές ελευθερίες δεν τηρούνται. Και η αρχή της ισότητας μένει κενό γράμμα. Η πολιτεία και η κοινωνία δεν μπορούν να μείνουν παρατηρητές στο φαινόμενο αυτό. Ούτε μπορούν να περιμένουν την αυτόματη λύση του προβλήματος με την εξομάλυνση των συνθηκών. Η λύση που προτείνεται δεν είναι πρωτότυπη. Ούτε πάντα εύκολα εφαρμόσιμη. Είναι όμως μοναδική. Η επικράτηση του κράτους δικαίου" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης