Απέκρυψαν εισοδήματα 6,3 εκατ. ευρώ τα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου

Απέκρυψαν εισοδήματα 6,3 εκατ. ευρώ τα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου

Γι' αυτό τα ονόματά της Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου σβήστηκαν από την λίστα Λαγκάρντ, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη - Πρόστιμο 10 εκατ.ευρώ τους επιβάλλει το ΣΔΟΕ

Απέκρυψαν εισοδήματα 6,3 εκατ. ευρώ τα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου
Στα 6.304.688,08 ευρώ ανέρχεται η προσδιορισθείσα αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη για τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου την τελευταία δεκαετία.

Με βάση το εύρημα αυτό, έπειτα από τους φορολογικούς ελέγχους, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ αγγίζουν τα 10 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.

Το πόρισμα παραδόθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και ήδη φωτοτυπείται προκειμένου να παραδοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.

Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέκριναν τα δηλωθέντα εισοδήματα των οικογενειών των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου με τις καταθέσεις τους σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τις μεγάλες διαφορές των 6,3 εκατ.ευρώ.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι είχε νόημα το να αφαιρεθούν τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου από την λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να μην ελεγχθούν φορολογικά.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής «εφόσον η «μαύρη» τρύπα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ στα καταθέσεις των συγγενών επιβεβαιωθεί τότε το αδίκημα της νόθευσης γίνεται κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς «τεκμηριώνεται το κίνητρο που οδήγησε τον κ. Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας αλλά και η ζημιά που προκάλεσε στα Δημόσια ταμεία».

Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού έχει ήδη προστεθεί το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο της επιτροπής έχει προγραμματίσει να εξεταστούν αύριο Τρίτη οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τις επόμενες ημέρες οι σύζυγοί τους Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης.

Τελευταία εξέταση θα είναι αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα περάσει σήμερα από την επιτροπή προκειμένου να παραλάβει τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας και να ετοιμάσει την απολογία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης