Βουλή: Εντολή για οικονομικό έλεγχο σε Γ. Βουλγαράκη και Α. Πελέκη

Βουλή: Εντολή για οικονομικό έλεγχο σε Γ. Βουλγαράκη και Α. Πελέκη

Αναδρομικός ο έλεγχος με αφορμή την δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού και της συζύγου του

Βουλή: Εντολή για οικονομικό έλεγχο σε Γ. Βουλγαράκη και Α. Πελέκη
Τον αναδρομικό οικονομικό έλεγχο του πρώην υπουργού, Γ. Βουλγαράκη και της συζύγου του, Α. Πελέκη, από ορκωτούς λογιστές γνωστοποίησε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έπειτα από την αναφορά του ονόματός τους στην φερόμενη ως λίστα Lagarde.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή, Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων επισημαίνει πως «δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο». Η σχετική διαδικασία αποφασίσθηκε έπειτα από την επιστολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη με την οποία ενημερώθηκε η Επιτροπή της Βουλής πως στη φερόμενη ως «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής:
Κλείσιμο

Ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων,  

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης