Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Γιατί δεν υπήρχε διμοιρία αστυνομικών στο Πεντάγωνο;

Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Γιατί δεν υπήρχε διμοιρία αστυνομικών στο Πεντάγωνο;

Από την μια καταγγέλουν την αγριότητα των ΜΑΤ και από την άλλη διερωτώνται γιατί δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στην πύλη του υπ.Εθνικής Άμυνας...

Καθηλωμένο στο λιμάνι το πλοίο ΣΑΟΣ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξηγεί γιατί κατέβηκε με την ντουντούκα
Μία εβδομάδα μετά την εισβολή δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το σωματείο των εργαζομένων από την μια διαμαρτύρεται για την «πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των ΜΑΤ εναντίον αγανακτισμένων και πεινασμένων εργαζομένων» και από την άλλη θέτει το ερώτημα γιατί δεν υπήρχε «έστω μια διμοιρία αστυνομικών στην εξωτερική πύλη, όπως γίνεται συνήθως σε κάθε Υπουργείο»...
 
Στην ανακοίνωση του σωματείου, οι συνδικαλιστές κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας ότι «ήξερε για την κινητοποίηση και αντί να είναι εκεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις, διάλεξε να είναι σε δεξίωση στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ».
 
Σχολιάζοντας εμμέσως το γεγονός ότι δεκάδες εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα. «Γιατί δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στην εξωτερική πύλη; Θα γινόντουσαν οι εικόνες ντροπής στο  προαύλιο του Υπουργείου αν υπήρχε έστω μια διμοιρία αστυνομικών στην εξωτερική πύλη, όπως γίνεται συνήθως σε κάθε Υπουργείο; Ποιός ήθελε κατά βάθος να γίνουν όλα αυτά τα επεισόδια; Με ποιόν τρόπο άραγε μπορείς να σταματήσεις ανθρώπους αγανακτισμένους, πεινασμένους, εξουθενωμένους και εξαπατημένους;».
 
Διαμαρτύρονται επίσης για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ και δηλώνουν προβληματισμένοι από την «πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των ΜΑΤ εναντίον αγανακτισμένων και πεινασμένων εργαζομένων».
 
Οι ναυτεργάτες σχολιάζουν και την εμφάνιση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα τηλεβόα των συγκεντρωμένων προσπαθώντας να σταματήσει το πλήθος. «Αλήθεια, τι νόημα είχε η παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου τον οποίο τιμούμε, όπως τιμούμε όλο το στράτευμα, τις ένοπλες δυνάμεις και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο. Η αντίθεση μας βέβαια, δεν ήταν και δεν είναι μαζί τους. Η αντίθεση μας είναι εναντίον της ηγεσίας  του Υπουργείου το οποίο μας εμπαίζει εδώ και καιρό», σημειώνουν.
Κλείσιμο
 
Αναφέρονται και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου υπογραμμίζοντας: «Όλοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι θύματα μιας γνωστής και αμαρτωλής ιστορίας. Ακούμε εκατ. ευρώ για μίζες του Τσοχατζόπουλου, του Σμπώκου και δεκάδων άλλων ανθρώπων που πλούτισαν σε βάρος αυτών των ανθρώπων. Δεν έχουν πληρώσει ακόμη. Τιμωρία δεν είναι μόνο η φυλακή. Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που καταχράστηκαν.

Πως νιώθει άραγε ο κάθε εργαζόμενος που βλέπει, ακούει  για χορό εκατομμυρίων που έχουν καταχραστεί σε βάρος του και αυτός να μην μπορεί να πάρει γάλα στο παιδί του;».
 
Εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων από τη Δικαιοσύνη (η ιδιοκτησία του κ. Ισκαντάρ Σαφά τους έχει υποχρεώσει σε εργασία μιας μέρας την εβδομάδα) καλούν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια της Παλιάς Σχολής Ευελπίδων αύριο το πρωί.
 
«Η Εταιρία πρέπει να καταλάβει σε τι σημείο έχει φέρει τους εργαζόμενους και μπορεί αν θέλει να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά και τονίζουν ότι «το κλειδί της λύσης το κρατάνε ο κος ΣΑΦΑ και ο κος Υπουργός Άμυνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης