Μέτρα για τους πυρόπληκτους στη Χίο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα για τους πυρόπληκτους στη Χίο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προτείνει εξαίρεσή των κατοίκων από τα «χαράτσια», «πάγωμα» δανείων προς τις τράπεζες, άμεση αποζημίωση των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και μαστιχοπαραγωγών

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στη νοτιοδυτική Κίνα
Μέτρα για τους πυρόπληκτους στη Χίο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών προτείνει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι η καταστροφή που έχει συντελεστεί στο νησί μέχρι σήμερα «μπορεί να χαρακτηρισθεί βιβλική, με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα έχουν καεί περί τα 117.000 στρέμματα που αφορούν πευκοδάσος, ελιές και περί το 40% των μαστιχόδεντρων, ενώ σημαντική είναι και η καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο του νησιού και ολοκληρωτική η καταστροφή στη μελισσοκομία.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κάνει λόγο για «πλήρη αποσυντονισμό μεταξύ Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τέλος, τονίζει τότι απαιτούνται μέτρα ανακούφισης για τους φορολογούμενους πολίτες του νησιού, εξαίρεσή τους από τα «χαράτσια», «πάγωμα» δανείων προς τις τράπεζες, άμεση αποζημίωση των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και μαστιχοπαραγωγών, έναρξη αντιπλημμυρικών μέτρων και επανεξέταση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης