Γιούνκερ: Ανυπολόγιστοι κίνδυνοι από την έξοδο της Ελλάδας

Γιούνκερ: Ανυπολόγιστοι κίνδυνοι από την έξοδο της Ελλάδας

Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί πως δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας, εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Ναυτιλία: 2,3 δισ. ευρώ λιγότερα στην χώρα λόγω κρίσης
Γιούνκερ: Ανυπολόγιστοι κίνδυνοι από την έξοδο της Ελλάδας
Τεχνικά εφικτή, αλλά πολιτικά ανέφικτη χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους στο Τιρόλο της Αυστρίας -όπου περνά τις θερινές διακοπές του- ο κ. Γιούνκερ επαναλαμβάνει τις δηλώσεις του, το περασμένο Σάββατο στην αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τάγκεστσαιτουνγκ», πως τεχνικά θα ήταν εφικτή μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όμως πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Προσθέτει δε, πως η κατάσταση γύρω από την κρίση δεν είναι απλή, τα προβλήματα είναι πολύπλευρα και τα ζητήματα γύρω από την Ελλάδα απαιτούν νηφάλια αντιμετώπιση, ενώ η αναμενόμενη για το Σεπτέμβριο έκθεση της τρόικας θα κάνει διαπιστώσεις, στο φως των οποίων θα πρέπει να προετοιμαστούν οι αποφάσεις.

Κλείσιμο
Ο ίδιος θεωρεί πως δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας, εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Όπως παρατηρεί ο κ. Γιούνκερ στη συνομιλία του με τους Αυστριακούς δημοσιογράφους, στην περίπτωση μιας πλήρους άρνησης της Ελλάδας σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τότε κανείς θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος, όμως πιστεύει πως η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς πως μπορεί να πραγματοποιηθεί το σενάριο εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιουνκερ θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά την προσεχή Τετάρτη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης