Γιούνκερ: Η Ελλάδα εκτός ευρώ αν δεν σεβαστεί τις συμφωνίες

Γιούνκερ: Η Ελλάδα εκτός ευρώ αν δεν σεβαστεί τις συμφωνίες

Ανυπολόγιστος ο κίνδυνος από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου - Σημειώνει, ωστόσο, ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί μέρος των πιθανών εξελίξεων με τις οποίες ασχολείται

Γιούνκερ: Η Ελλάδα εκτός ευρώ αν δεν σεβαστεί τις συμφωνίες
«Τεχνικά δυνατή» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι τεχνικά δυνατή αλλά ο πολιτικός κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ανυπολόγιστος», ενώ συμπλήρωσε πως «αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματα οικονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών, τότε μπορεί να πρέπει να ληφθεί υπόψη το συγκεκριμένο ενδεχόμενο».

Πάντως θεωρεί πως η Ελλάδα θα παραμείνει εντός ευρώ, «διότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Κλείσιμο
«Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί μέρος των πιθανών εξελίξεων με τις οποίες ασχολούμαι. Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αναγκασμένη να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα μόνο αν δεν σεβαστεί κάποια συμφωνία και καταστρατηγήσει όλους τους κανόνες», κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης