Παίζει ακόμα ψηλά στα ξένα ΜΜΕ ο Άκης

Παίζει ακόμα ψηλά στα ξένα ΜΜΕ ο Άκης

Σε δημοσίευμά τους οι New York Times κάνουν λόγο για μια υπόθεση όπου το «μεγάλο ψάρι» καλείται επιτέλους να λογοδοτήσει

Παίζει ακόμα ψηλά στα ξένα ΜΜΕ ο Άκης
«Η σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, έδωσε σε πολλούς Έλληνες έναν λόγο για να χαίρονται» αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα στην ιστοσελίδα τους οι New York Times, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση όπου το «μεγάλο ψάρι» καλείται επιτέλους να λογοδοτήσει.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο 73χρονος Άκης Τσοχατζόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Ελλάδα και υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος, κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς, για μίζες ύψους 26 εκατ. ευρώ  για αγορά υποβρυχίων και πυραυλικών συστημάτων καθώς και για το ότι διοχέτευε χρήματα μέσω offshore εταιρειών για την αγορά ακινήτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι αναταραχές που επικρατούν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και «αναμένεται να επανασχεδιάσουν το πολιτικό σκηνικό στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, είναι μια αντίδραση στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους διεθνείς πιστωτές της» και για πολλούς Έλληνες «η διαφθορά είναι ένα συναισθηματικό ζήτημα όπως οι περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων που έφεραν τα πάνω κάτω στις ζωές τους».

Η υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, σηματοδοτεί την άνοδο -και πιθανότατα την πτώση- ενός πολιτικού συστήματος που κυριάρχησε στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, ένα σύστημα διαφθοράς και το οποίο βοήθησαν να εξαπλωθεί το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους New York Times, αυτό το σύστημα οδήγησε στην εκτόξευση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, σε βαθμό μάλιστα που η χώρα αναγκάστηκε να αναζητήσει ξένη βοήθεια το 2010.
Κλείσιμο

«Και καθώς τα λεφτά έχουν πλέον εξαντληθεί, η κουλτούρα της υπόσχεσης ψήφων καταρρέει και οι Έλληνες συγχωρούν πια λιγότερο τα “υψηλού επιπέδου” λάθη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης