"Βλαχάρα, φάγατε τόσα εκατομμύρια" γιουχάισαν τη Βίκυ Σταμάτη

"Βλαχάρα, φάγατε τόσα εκατομμύρια" γιουχάισαν τη Βίκυ Σταμάτη

Επεισοδιακή η αποχώρηση της συζύγου του πρώην υπουργού από το ανακριτικό γραφείο - "Αξημέρωτα" και από την πίσω πόρτα στην Ευελπίδων και η θυγατέρα του Ά.Τσοχατζόπουλου - Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την επόμενη βδομάδα

"Βλαχάρα, φάγατε τόσα εκατομμύρια" γιουχάισαν τη Βίκυ Σταμάτη
Από την πίσω πόρτα μπήκε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από το κτίριο την αποδοκίμασαν, φωνάζοντας της: «Βλαχάρα, φάγατε τόσα εκατομμύρια», εκείνη ωστόσο δεν έδειξε να αντιδρά...

Κλείσιμο
Ντυμένη στα μαύρα και συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, έμεινε περίπου μία ώρα στο γραφείο του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 27 Απριλίου.



Απολογούνται την επόμενη εβδομάδα
 
Προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 25 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 27 του μήνα, ζήτησαν και έλαβαν και τα δέκα πρόσωπα που είχαν κληθεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να καταθέσουν για τις μίζες του κ. Τσοχατζόπουλου.
 
Εκτός από τη σύζυγο του πρώην υπουργού που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 27 Απριλίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της, προθεσμία έλαβαν και ο Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Β.Σταμάτη) και η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη σε λογαριασμό της οποίας είχε βρεθεί ένα ποσό 3 εκατ.δραχμών.
 
Από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου θα απολογηθούν επίσης η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα, οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής, όπως και η θυγατέρα του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.
 
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου ζήτησε από τον ανακριτή να προσέλθει στο γραφείο του νωρίς το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να αποφύγει να φωτογραφηθεί και να γίνει αντιληπτή από τους πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια. Το αίτημά της έγινε δεκτό και έτσι η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου κατάφερε να παρουσιαστεί στο γραφείο του κ. Μαλλή πολύ νωρίς το πρωί.
 
Και τα δέκα πρόσωπα που μπήκαν σήμερα στο γραφείο του ανακριτή, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος που αποτελεί προϊόν δωροδοκίας του κ. Τσοχατζόπουλου, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί.


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Προθεσμία έλαβε και ο ιδιοκτήτης της Morelia

 
Ο Οράτιος Μελάς, ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρείας Morellia Trading S. Α, παρουσιάστηκε και αυτός στον ανακριτή το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Μελάς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου.
 
Τον περασμένο Ιούλιο, ο επιχειρηματίας Οράτιος Μελάς, παρουσιάστηκε αυθορμήτως στους εισαγγελείς που διερευνούσαν τις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και αποκάλυψε ότι οι λογαριασμοί του χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα μιζών που λάμβανε ο πρώην υπουργός.
 
Η κατάθεση του κ. Μελά θεωρήθηκε κρίσιμη προκειμένου να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 
"Είμαι ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρείας Morellia Trading SΑ, που συστήθηκε το 1993 και την οποία εκπροσωπώ από κοινού με τον Κων. Αντωνιάδη. Αντικείμενο δραστηριότητας της παραπάνω εταιρείας είναι μεταξύ άλλων οι χρηματιστηριακές εργασίες. Το 1999 γνώρισα μέσω φίλου μου κοσμηματοπώλη τον Νικόλαο Ζήγρα, ο οποίος μου συστήθηκε ως ξυλέμπορος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ως εκπρόσωπος ομίλου επενδυτών από αραβικές χώρες, που ήθελαν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα", είχε καταθέσει ο κ. Μελάς εξηγώντας ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου του είχε ζητήσει "εξυπηρετήσεις" για να ξεπλένει τις μίζες που λάμβανε για λογαριασμό του κ. Τσοχατζόπουλου.


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης