«Έριδα» του ΛΑΟΣ με Γεωργιάδη και Βορίδη

«Έριδα» του ΛΑΟΣ με Γεωργιάδη και Βορίδη

Το κόμμα ζητά την έδρα του υφυπουργού Ναυτιλίας, εκείνος το... σκέφτεται, ενώ ο κ. Βορίδης αφήνει αιχμές για «μισόλογα» από τον Γ. Καρατζαφέρη.

«Έριδα» του ΛΑΟΣ με Γεωργιάδη και Βορίδη
Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΛΑΟΣ και του μέχρι πρότινος βουλευτή του και κυβερνητικού στελέχους, Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο τη βουλευτική έδρα του, μετά τη διαγραφή του.

Αρχικά ο ΛΑΟΣ, με ανακοίνωσή του, κάλεσε τον πρώην βουλευτή του να «κάνει πράξη τα λόγια» και να παραδώσει την έδρα του. Στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος συνέδεσε την παράδοση της έδρας με την πλήρη απεμπλοκή του απο το υπουργείο που επόπτευε, τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανέναν τρόπο, τη δραστηριότητά του ως υπουργού. Δεν περιμέναμε υπεκφυγές, που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του».

Κλείσιμο
Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης, που προκάλεσε την απάντηση του γραφείου Τύπου του πρώην, πλέον, κόμματός του; «Αποφάσεις για την έδρα μου θα πάρω, εφόσον ψηφισθεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ. Μετά την ολοκλήρωση και ψήφιση του νομοσχεδίου, θα έρθω σε επαφή με τον κ. Καρατζαφέρη για να του δώσω την έδρα πίσω, εάν μου το ζητήσει».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Καρατζαφέρη που με πρότεινε στον Λουκά Παπαδήμο και τον πρωθυπουργό που με δέχτηκε. Γνωρίζετε ότι λάθη μπορεί να κάναμε, αλλά δεν αδιαφορήσαμε σχεδόν για τίποτα. Δυστυχώς, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αφήνουν στη μέση δύο σοβαρά ζητήματα. Αναφέρομαι στις μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα» ήταν τα λόγια του κ. Γεωργιάδη.

«Οι δεσμεύσεις μου δεν δεσμεύουν τον ΛΑΟΣ. Το θέμα της ακτοπλοΐας πρέπει να είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.
 
Και συνέχισε: «Θέλω να πω ως τελευταία δήλωση ότι θα προσφέρει μεγάλο έργο ο πρωθυπουργός, εάν φτιάξει το αυτόνομο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό. Η Ελλάδα αλλάζει. Θα δώσει την ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες εφοπλιστές να γυρίσουν στην ελληνική σημαία όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία και να συμβάλουν στη στήριξη της οικονομίας σε αυτέ στις δύσκολες εποχές».

Τόνισε επίσης: «Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε άλλη επιλογή από το να με διαγράψει χθες και γω για να μείνω πιστός στις ιδέες δεν είχα άλλη επιλογή από το να ψηφίσω ναι. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι, απ' όπου αλλού βρεθώ, θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να πείσω τους πολίτες ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουμε το κράτος μας. Και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη».
 
«Ο κ. πρωθυπουργός έθεσε ως προϋπόθεση παραμονής στην κυβέρνηση την ψήφιση του Μνημονίου. Όμως δεν θα ζητήσω την παραμονή μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα του υπουργού ούτε του βουλευτή,. Δεν με ενδιαφέρει η συνέχιση της κυβερνητικής μου θητείας» σημείωσε.

Ζήτημα και με Βορίδη;

Από την πλευρά του, χωρίς να αποσαφηνίσει τις μελλοντικές του κινήσεις, ο διαγραφείς βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, τόνισε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με κανέναν και πρόσθεσε ότι η στάση του στη Βουλή «ήταν μια πράξη συνείδησης, αρχής και σταματά εκεί».

Σχολιάζοντας τις βολές του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως τις διατύπωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης απάντησε, λέγοντας ότι «την ημέρα της υπουργοποιήσεώς μου είχα τρία δικαστήρια και ήμουν στην Ευελπίδων. Όποιος θέλει να πει κάτι, το λέει. Όχι μισόλογα, όχι μισές κουβέντες, καθαρές κουβέντες. Σέβομαι και τιμώ τον κ. Καρατζαφέρη, έχω μια διαφωνία μαζί του πολύ σημαντική, που αφορούσε τη θέση μας στη συγκεκριμένη ψηφοφορία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης