«Ναι» στο νέο Μνημόνιο από νέους του ΠΑΣΟΚ

«Ναι» στο νέο Μνημόνιο από νέους του ΠΑΣΟΚ

"H  νέα γενιά, θέλει να ζήσει στην Ελλάδα της Ευρώπης, όχι στην Ελλάδα της Ασίας με όρους εξαθλίωσης", τονίζουν...

«Ναι» στο νέο Μνημόνιο από νέους του ΠΑΣΟΚ
«Να πούμε ένα καθαρό ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», αναφέρουν σε κείμενο τους νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ,  τονίζοντας ότι «η  νέα γενιά, θέλει να ζήσει στην Ελλάδα της Ευρώπης, όχι στην Ελλάδα της Ασίας με όρους εξαθλίωσης. Γι’ αυτό παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και άδικα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η επικύρωση του PSI και η έγκριση της δανειακής σύμβασης».

Μέσα από το κείμενο τους καλούν τους βουλευτές «να ψηφίσουν ΝΑΙ καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά όπως ταιριάζει σε εκείνους που μάχονται για την Πατρίδα και τον Λαό».

«Στις  δύσκολες για την Χώρα στιγμές είναι καθήκον όλων η δημόσια τοποθέτηση μακριά από το καταφύγιο της σιωπής και την αδρανή αποστασιοποίηση. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ η νέα γενιά πρέπει να πάρει το λόγο. Να μιλήσει για αυτά που την αφορούν. Να διεκδικήσει το μέλλον της. Να ακουστεί καθαρά η φωνή της», αναφέρουν  σε κείμενο πέντε σημείων που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Κλείσιμο
Διαβάστε όλο το κείμενο

1.    Η δική μας γενιά, η  νέα γενιά, θέλει να ζήσει στην Ελλάδα της Ευρώπης, όχι στην Ελλάδα της Ασίας με όρους εξαθλίωσης. Γι’ αυτό παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και άδικα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η επικύρωση του PSI και η έγκριση της δανειακής σύμβασης. Να πούμε ένα καθαρό ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας.

2.    Μεταρρυθμίσεις χωρίς Μεταρρυθμιστές δεν γίνονται. Να πούμε την αλήθεια. Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε γιατί αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν και πολλές απ’ όσες ψηφίστηκαν δεν εφαρμόσθηκαν. Αυτό έγινε γιατί συγκεκριμένοι Υπουργοί ούτε τις πίστεψαν ούτε τις ήθελαν και συστηματικά τις υπονόμευσαν κλείνοντας το μάτι στις συντεχνίες. Αυτοί όπως και όλοι όσοι λένε πάντα όχι σε κάθε αλλαγή έχουν την πλήρη ευθύνη γιατί οι πολίτες σήμερα πρέπει να ματώσουν πολύ. Για να μην καταλήξουμε ξανά σε έξι μήνες να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα, μόνο ένας δρόμος υπάρχει, να εφαρμοστούν γρήγορα και πλήρως αυτά που θα ψηφιστούν τώρα.

3.    Οι Εκλογές τώρα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην εφαρμοστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και έτσι να ζήσουμε την αυτοεκπληρούμενη προφητεία των λαϊκιστών για αναπόφευκτη χρεοκοπία.

4.    Μια διαπραγμάτευση από την οποία θα παίρναμε 130 δις ευρώ και θα διαγράφαμε χρέος 100 δις ευρώ παρά λίγο να τιναχθεί στον αέρα για 300 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν τις συντάξεις και όχι το κατώτατο μισθό. Με μπροστάρη τον Σαμαρά διαπραγματεύθηκαν τις συντάξεις για 4 μέρες αλλά έκλεισαν την μείωση του κατώτατου μισθού σε 10 λεπτά. Μέτρησαν ψήφους και οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι και ψηφίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Η γενιά της μεταπολίτευσης ζητά από την δική μας γενιά, τους νέους αυτής της χώρας, να καούν στην φωτιά της κρίσης, για να διατηρήσει εκείνη όσα πιο πολλά κεκτημένα μπορεί. Αυτοί που θέλουν εκλογές τώρα και συγχρόνως μας πήγαν ένα βήμα πριν την καταστροφή για αυτά τα 300 εκατομμύρια ευρώ γνωρίζουν καλά ότι οι εκλογές πέρα από όλα τα άλλα, στοιχίζουν 150 εκατομμύρια ευρώ. Μας έχουν πει ότι αν δεν πάρουν την αυτοδυναμία θα ξανά κάνουν εκλογές, δηλαδή άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ιδού τα 300 εκατομμύρια…

5.    Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ζωντανή μέχρι ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το ΟΧΙ σημαίνει ξαφνικό θάνατο για την Ελλάδα και οι νεκροί δεν έχουν καμία ελπίδα.
 
Ζητάμε  από όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν ΝΑΙ καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά όπως ταιριάζει σε εκείνους που μάχονται για την Πατρίδα και τον Λαό.

Σύντομα η γενιά μας, οι Νέοι Μεταρρυθμιστές, θα παρουσιάσουμε αναλυτικότερο κείμενο θέσεων για την Ελλάδα της Ευρώπης, την Ελλάδα του μέλλοντός μας απαιτώντας η συζήτηση να γίνει επιτέλους στην βάση των ιδεών και όχι διευθετήσεων προσωπικών φιλοδοξιών. Η αρχή πρέπει να γίνει με την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
 
ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ  
 

ΔΡΟΥΖΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                          ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ  ΕΒΡΙΒΙΑΔΗΣ          ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ  ΕΥΗ       ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ      ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ      ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ      ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΡΑΠΤΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ                              ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ       ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης