Λοβέρδος: «Είμαστε εντός στόχων, δεν θα δούμε την Τρόικα»

Λοβέρδος: «Είμαστε εντός στόχων, δεν θα δούμε την Τρόικα»

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί δημόσιο νοσοκομείο απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε σχετικά δημοσιεύματα....

Λοβέρδος: «Είμαστε εντός στόχων, δεν θα δούμε την Τρόικα»
Με επιτυχία κάλυψε τους στόχους τόσο του προϋπολογισμού του 2011 όσο και του μεσοπροθέσμου το υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα ελάχιστα υπουργεία που δεν θα συμβάλει στην απόκλιση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, στην διόγκωση της «μαύρης τρύπας» των δαπανών και άρα στην λήψη νέων δυσβάσταχτων δημοσιονομικών μέτρων για τους έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, «εμείς στο υπουργείο καλύψαμε τις ανάγκες του προϋπολογισμού για το 2011και τους στόχους του μεσοπρόθεσμου. Και επειδή είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας δεν έχουμε συνάντηση με Τρόικα αυτή την φορά». Επιπροσθέτως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί δημόσιο νοσοκομείο απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε σχετικά δημοσιεύματα.

Σχετικά με τα επικίνδυνα απόβλητα ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι με την συγκομιδή των αποβλήτων αλλά με την διαχείρισή τους και πρόσθεσε πως «Ελέχθησαν 65 δημόσια νοσοκομεία και 8 ιδιωτικά. Το πόρισμα είναι ότι η συγκομιδή γίνεται αλλά από λάθος στην διαδικασία της συγκομιδής υπάρχει πρόβλημα στην διαχείριση».

Κλείσιμο
Τέλος ο υπουργός  ανέφερε ότι «διώξαμε από το σώμα επιθεωρητών υγείας επιθεωρητή ο οποίος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με ορθοπεδικά υλικά στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης