ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει προανακριτική επιτροπή για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει προανακριτική επιτροπή για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

«Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιούν την τραγωδία - Προαναγγέλουν προανακριτική χωρίς να έχουν δει τη δικογραφία» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη

tempi_panoramiki_arthro
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά με το «μπάζωμα των Τεμπών» θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδουρου τονίζεται: «Ζητούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους».

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής χρειάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 154 του Κανονισμού της Βουλής, η υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει συνολικά 36 βουλευτές. 

Κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει την κατάθεση πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής κατά υπουργών και υφυπουργών για δικογραφία που δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή, χωρίς να έχει αξιολογηθεί κανένα της στοιχείο. «Με απλά λόγια ήδη έχουν συντάξει στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορητήριο χωρίς να έχουν δει τη δικογραφία» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη και σημείωναν: «είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία στα Τεμπη για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη».



Eιδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Ελλάδα, Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους και η Γερμανία δεν καταλαβαίνει το γιατί

«Minerva Red»: Timelapse βίντεο με την αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» την Αθήνα

Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης