Φλωρίδης: Υποδειγματική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση Λυγγερίδη - Τα πράγματα θα πηγαίνουν «τρένο» σε περιστατικά βίας

Φλωρίδης: Υποδειγματική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση Λυγγερίδη - Τα πράγματα θα πηγαίνουν «τρένο» σε περιστατικά βίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «προτροπή μίσους» από τον Βελόπουλο που κάλεσε να μην πάνε σε εκκλησίες το Πάσχα οι βουλευτές, οι οποιοι ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

floridis
Θλιβερές και δυσάρεστες χαρακτήρισε τις εικόνες από το επεισόδιο μεταξύ βουλευτών χθες στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, τονίζοντας πως «προέρχονται από τον χώρο της άκρας δεξιάς και δείχνουν τις πραγματικές τους αντιλήψεις απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, στο Κοινοβούλιο και στον κόσμο».

Φλωρίδης: Υποδειγματική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση Λυγγερίδη


«Στην πραγματικότητα, αυτό το καταδικαστέο απόλυτα και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός είναι και αποκαλυπτικό όμως και αυτών των δυνάμεων που βρίσκονται εκεί μέσα και προσπαθούν να εμφανιστούν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πράγματι είναι. Είναι φορείς μίσους, δεν είναι τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης. Συνέχισε λέγοντας, πως φέρουν ένα «προσωπείο, το οποίο υποτίθεται ότι τους καθιστά αγωνιστές των δικαίων του ελληνικού λαού».

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για ομάδες που ως βασικό στοιχείο έχουν την άσκηση βίας, την αντίληψη για τη βία και κυρίως τα ψέματα, οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία και του Κοινοβουλίου, αλλά και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις στην ελληνική κοινωνία, να παραπλανήσουν τον κόσμο, που εν πάση περιπτώσει αισθάνεται δύσκολα, είναι θυμωμένος για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, αλλά να τον οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αυτοί είναι φορείς μίσους, όλοι τους αυτοί, καθώς και κάποιοι που εμφανίζονται ως εκφραστές της αγάπης και της χριστιανικής πίστης, το ίδιο πράγμα με αυτούς είναι, όλοι τους το ίδιο πράγμα, είναι φορείς μίσους» προσέθεσε ο υπουργός.

Σχετικά με την παραίνεση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Αυτή είναι μια προτροπή μίσους, είναι δηλαδή μια παρακίνηση σε βία. Είδαμε ένα περιστατικό εναντίον μιας βουλευτού στην Καβάλα και εναντίον κάποιων άλλων βουλευτών σε κάποιες άλλες περιοχές από φανατισμένους, οι οποίοι εμφανίζονται ως χριστιανοί. Αυτούς, εγώ τους έχω αποκαλέσει από πάρα πολύ καιρό πριν να έχω εμπλοκή με τα κυβερνητικά, ως σπορά του διαβόλου. Αυτοί μόνο χριστιανοί δεν είναι. Χριστιανισμός, όπως φρόντισε να υπενθυμίσει και προχθές ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, ο κύριος Ιερώνυμος, είναι αγάπη. Όποιος λοιπόν φεύγει από το πλαίσιο αυτό, που είναι το υπόβαθρο της χριστιανικής πίστης, δηλαδή την αγάπη, τότε είναι προφανές ότι μόνο χριστιανός δεν είναι. Λοιπόν, αυτό που λέει ο κ. Βελόπουλος και λένε και όλοι οι άλλοι του ακροδεξιού τόξου είναι προτροπή σε βία, είναι δηλαδή παρακίνηση σε ενέργειες μίσους».

Κλείσιμο
Μάλιστα, με αφορμή την έκκληση του κ. Βελόπουλου την οποία έκανε, όπως είπε, προσπαθώντας να προστατέψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο υπουργός επισήμανε σχετικά, πως από την 1η Μαΐου τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και «τα πράγματα από εδώ και πέρα, για όσους σκέφτονται να παρανομήσουν, δηλαδή να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα». «Δεν πρόκειται πράξεις εγκληματικές να μείνουν ατιμώρητες πλέον από την 1η Μαΐου και μετά, που ισχύει ο νέος κώδικας» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν ο κ. Βελόπουλος θα μπορούσε να κληθεί από τον Εισαγγελέα για εξηγήσεις σχετικά με την παραπάνω δήλωσή του με την οποία αποτρέπει πολιτικούς να βρεθούν σε εκκλησίες το Πάσχα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε καταρχήν πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία και για να κληθεί σε οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια θα πρέπει να υπάρξει αίτημα προς τη Βουλή σε σχέση με αυτό. «Αυτό άλλωστε χρησιμοποιούν, αυτή την ασυλία. Αυτή χρησιμοποιούν για να γίνονται φορείς διακίνησης αυτού του φοβερού μίσους στην ελληνική κοινωνία. Είναι αλήθεια ότι ψαρεύουν από εδώ και από εκεί αλλά έρχεται κάποια στιγμή και η ώρα της αποκάλυψης. Γιατί ο κόσμος στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλει μια φιλήσυχη ζωή. Αυτό θέλει, να μπορεί να κάνει τη δουλειά του, να κινείται ελεύθερα» συμπλήρωσε.

Όσο αφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία μπλοκάρεται η συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες στις Ευρωεκλογές, ο κ. Φλωρίδης, σημείωσε πως μέσα στην απόφαση του Αρείου Πάγου μπορεί να βρει κανείς τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, ενώ ερωτηθείς αν ίσως αυτό είναι το προοίμιο της απόφασης του Εκλογοδικείου, ο υπουργός τόνισε πως όπως κανείς ούτε ο ίδιος το γνωρίζει και πως το Εκλογοδικείο κρίνει με βάση τις διατάξεις και το υλικό που έχει μπροστά του, το Σύνταγμα και τη νομολογία που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε σχέση με την υπόθεση Λυγγερίδη και τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ο υπουργός έκανε λόγο για «μια τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αδίκως βάλλεται πάρα πολλές φορές για ολιγωρία ή για ανεπάρκεια, σε μια προσπάθεια να υπονομευτεί ο ρόλος της στην ελληνική κοινωνία, που είναι ο ρόλος να τηρεί το νόμο και την τάξη, δηλαδή να βοηθάει στην ευταξία».

«Είναι μια έρευνα η οποία έγινε σε πολλά επίπεδα, έγινε με τη μυστικότητα που επιβαλλόταν, δεν διέρρευσε κάτι και νομίζω ότι υπάρχει ένα πλούσιο υλικό, τουλάχιστον ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί, από το οποίο προκύπτει ότι τώρα οι ανακριτικές αρχές που αναλαμβάνουν την υπόθεση μπορούν να ολοκληρώσουν δηλαδή τις διαδικασίες και όσοι πρέπει, να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου. Η ανακριτική διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα από την Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι είναι υποδειγματική όσον αφορά την τεκμηρίωση της υπόθεσης αυτής. Από εκεί και πέρα βέβαια, οι ανακριτικές αρχές θα κάνουν τη δική τους δουλειά. Στα χέρια τους είναι τώρα ο φάκελος και θα δούμε πού θα καταλήξουν. Το σίγουρο είναι ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας όσον αφορά τις ικανότητές της και τις δυνατότητές της, σε μια εποχή που αδίκως, τελοσπάντων, εμφανίζονταν κάποιες αρρυθμίες. Γιατί, σίγουρα, δεν είναι μια τέλεια λειτουργία και σε καμία αστυνομία του κόσμου δεν υπάρχει τέλεια λειτουργία. Αλλά δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες» τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

Όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν στο πλαίσιο των νέων μέτρων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για τη συνολική αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, έτσι ώστε τα φαινόμενα αυτά να περιοριστούν έως εξαλειφθούν, ανέφερε ο υπουργός. «Αυτό το πλαίσιο, το πάρα πολύ αυστηρό πλέον, το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο που εκδίδονται τα εισιτήρια, που είναι ηλεκτρονικά, που είναι ταυτοποιημένα, με κάμερες στα γήπεδα, υψηλής ευκρίνειας έτσι ώστε να μην ξεφεύγει τίποτα, με σκληρές ποινές όταν εμφανίζονται επεισόδια που αφορούν τη δημόσια τάξη, δηλαδή το να πετούν μια φωτοβολίδα, οτιδήποτε άλλο μέσα στα γήπεδα. Αυτό λοιπόν το πλαίσιο, ήδη εφαρμόζεται και ένας καλόπιστος παρατηρητής θα δει ότι μέχρι τώρα, θα δούμε και στη συνέχεια, αλλά μέχρι τώρα αυτό έχει αποδώσει καρπούς. Δηλαδή η εικόνα των ελληνικών γηπέδων και μάλιστα σε αυτή τη διαδικασία των αναμετρήσεων των μεγάλων ομάδων είναι πάρα πολύ καλή μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμμείνει στο πλαίσιο αυτό και στην εφαρμογή του αταλάντευτα και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, υπογράμμισε ο υπουργός.

«Το άλλο επίπεδο, το διπλανό, είναι αυτό που παρακολουθούμε με την υπόθεση αυτών των συλλήψεων, δηλαδή ότι είναι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής που συνολικά αποφάσισε πλέον η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και όλα τα βήματα τα οποία έχουν γίνει την προηγούμενη περίοδο, να δείξει ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν με τρόπο ριζικό. Δηλαδή, όλοι πλέον κατανοούν ότι η υπόθεση έληξε με την έννοια της, την οποιαδήποτε ανοχή υπήρχε ή τα διάφορα που συνέβαιναν εκεί. Λοιπόν, τώρα τα πράγματα θα πάνε τρένο και όταν λέω θα πάνε τρένο εννοώ θα πάνε μέχρι το τέλος για όσους θα εμφανιστούν τυχόν, κάπου σε κάποια άλλα σημεία, να επιμείνουν σε αυτά τα φαινόμενα βίας» τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

Ερωτηθείς εάν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι που θα εντοπιστούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ο υπουργός δήλωσε: «Αυτό, είναι από εδώ και πέρα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν είναι αυτό, εντοπιστούν ευθύνες, εννοώ ποινικές ευθύνες, αυτές θα τύχουν και της ανάλογης δικαστικής κρίσης».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν» και τα παράπονα του βουλευτή

Κωλοτούμπα του ξαδέρφου Κασσελάκη μετά τον σάλο για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα


Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές φέτος στο Καλάθι του Πάσχα δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης