Βασίλης Κασσελάκης: Κωλοτούμπα μετά τον σάλο για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Βασίλης Κασσελάκης: Κωλοτούμπα μετά τον σάλο για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Κάνει λόγο για «προσωπική άποψη» - ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχε ήδη διαγραφεί

kasselakis-xaderfia
Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βασίλης Κασσελάκης, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «ήταν προσωπική άποψη» και ότι «δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία το κυβερνών κόμμμα σημείωνε ότι «σε ένα κανονικό κόμμα» ο Βασίλης Κασσελάκης «θα είχε ήδη διαγραφεί».

vasilis-kasselaksi

To κείμενο της ανάρτησης του Βασίλη Κασσελάκη

Κλείσιμο
«Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απατώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Τι προηγήθηκε

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε χθες το βράδυ στο Kontra Channel και είπε ξεκάθαρα πως είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι που θα προκύψουν από πολίτες που ψήφισαν «Σπαρτιάτες» πριν λίγους μήνες.

«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», απάντησε αρχικά ωστόσο, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ξάδερφος του προέδρου του κόμματος μιλώντας πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, η ΝΔ με τρεις αποτυχημένες απόπειρες νομοθέτησης έκανε τελικά και απαγορευτήκανε από τον Άρειο Πάγο».
Βασίλης Κασσελάκης για ψήφους ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών»



Και κατέληξε πως «τα παιχνίδια ευθυνών ποιος έστειλε ποιος δεν έστειλε (υπόμνημα) πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο».

Βασίλης Κασσελάκης για ψήφους ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών» (3)

Ακόμη, ο Βασίλης Κασσελάκης τόνισε πως «έχουν καταδικαστεί αμφότερες οι πλευρές» στον πόλεμο μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, στον απόηχο του σάλου για την μονομερή στήριξη του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το κόστος των δαπανών για την Υγεία στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «είναι θέματα μικροπολιτικής».

Βασίλης Κασσελάκης για ψήφους ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών» (2)


Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως σε ανάρτησή του χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε «ξεκάθαρα όχι» στο ερώτημα του αν είναι επιθυμητές οι ψήφοι των Σπαρτιατών με αφορμή και τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ψαρεύει σε θολά νερά».

ΝΔ: Σε κανονικό κόμμα θα είχε διαγραφεί

Σε ανακίνωσή του για την δήλωση του ξαδέρφου του Στέφανου Κασσελάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι «σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές». 

Ο Νίκος Ρωμανός σημειώνει ότι «χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες».

Όπως λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Φίλη να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!», καταλήγει ο Νίκος Ρωμανός.

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάχτυλο η ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ αναφέροντας ότι «είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά» χωρίς να τοποθετηθεί ευθέως για τη δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το κόμμα που έχει αντιπρόεδρο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ. Το κόμμα που έχει ως νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου τον «τσεκουράτο» Μάκη Βορίδη. Το κόμμα που παρουσίασε με δόξες και τιμές ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Ελεονώρα Μελέτη που ξέπλενε τον φασίστα Χρυσαυγίτη, καταδικασμένο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με τηλεοπτική της συνέντευξη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της Ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την Ακροδεξιά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το ψήφισμα - κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας απέναντι το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς για τη ΝΔ όλοι γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο.

Να προσθέσουμε ότι μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε...


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν» και τα παράπονα του βουλευτή

Τα κορίτσια του Scorpios Bar μιλούν για το μαγαζί, τον τσακωμό τους και τους... μαμάκηδες Έλληνες

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» - Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης