Νίκος Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα, είπε ξανά

Νίκος Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα, είπε ξανά

Εχω επίγνωση των όσων λέω, δεν νιώθω "αδειασμένος", νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία, υποστήριξε ο σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη 

farantouris
Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα».

Ο κ. Φαραντούρης υπερασπίστηκε την αρχική του δήλωση λέγοντας ότι «έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο» προσθέτοντας ότι «δεν νιώθω "αδειασμένος", νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία» στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει ή αν έχει ενοχληθεί από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα δεν δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Φαραντούρης υποστηρίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη- μέλη, που όταν διαλευκάνουν υποθέσεις προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d057fxrwyf69)


Για να υπερασπιστεί το σκεπτικό του ο σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη είπε ότι «στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας». «Σας περνάει από το μυαλό ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης.

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο που συμμετέχουν εισαγγελείς από όλα τα κράτη. Αν η έρευνα είτε του ευρωπαϊκού είτε του εθνικού εισαγγελέα οδηγήσει σε αποκαλύψεις που οδηγούν σε απομονιμοποίηση οποιαδήποτε κυβέρνηση, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η αρμόδια» κατεληξε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τι σημαίνει το μήνυμα Καραμανλή ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του - Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

Στον τάκο του Survivor και η «βασίλισσα» των Μπλε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης