Αρβανίτης: Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του είπε «σοβαρευτείτε» - Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αρβανίτης: Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του είπε «σοβαρευτείτε» - Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή Προέδρου, είπε ο ευρωβουλευτής – «Δεν με αιφνιδίασε καθόλου. Άργησε κιόλας. Υπήρχε μια ιστορία παρακμής», είπε για την παρέμβαση Τσίπρα

arvanitis1
«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρη: “Σοβαρευτείτε”» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, για το οποίο είπε ότι «υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα και ευθυνόμαστε όλοι».

«Δεν με αιφνιδίαζε καθόλου. Άργησε κιόλας. Υπήρχε μια ιστορία παρακμής», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αρβανίτης για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι το μήνυμα έχει πολλούς και συγκεκριμένους αποδέκτες. «Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει. Και όποιος δεν θέλει να καταλάβει, λέει δεν αφορά εμένα αφορά τους άλλους», σημείωσε.

«Ο Τσίπρας είπε ανοίγω τον δρόμο στο νέο και είδαμε το νέο. Το νέο είναι πάρα πολύ χθεσινό και πάρα πολύ παλιομοδίτικο, μπανάλ» είπε ο κ. Αρβανίτης διευκρινίζοντας πως το «μπανάλ» δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά σε όλα τα πρόσωπα» σημειώνοντας πως «δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον περιβάλουν».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czcar3ie2fe9)
Κλείσιμο


«Δεν μπορεί κανένας από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος να έχει προσωπική ατζέντα»

Ο ευρωβουλευτής άφησε αιχμές για προσωπικές ατζέντες, από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος.

«Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι πρώην κάτι. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποδέχεσαι τις διαδικασίες και λες ότι πάμε να στηρίξουμε το σπίτι μας, γιατί έχει αξία για τη δημοκρατία αυτό το πράγμα, δεν μπορεί κανένας από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος να κάνει, να έχει προσωπική ατζέντα. Αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο», ανέφερε, σημειώνοντας: «Και αυτές τις τρεις μέρες είδαμε προσωπικές ατζέντες και από τον κύριο Κασσελάκη και από τους άλλους, Όλους μαζί. Οπότε βγαίνει ο Τσίπρας και λέει σοβαρευτείτε, φτάνει πια. Τέλος».

«Έχουμε ένα θέμα γιατί εμείς είμαστε ένα πολιτικό κενό» επισήμανε, σχολιάζοντας ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα θα συζητηθούν εκ νέου θέματα κράτους δικαίου στο Στρασβούργο και αντ’ αυτού στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε τους αγρότες στο δρόμο και αντί να συζητάμε για τα θέματα των αγροτών, τις τιμές, το τι συμβαίνει, το ότι έχει αδειάσει η επαρχία, δεν υπάρχει σπίτι σε χωριό και τα πουλάνε για 1.000 ευρώ συζητάμε “Φέρτε μου αντίπαλο να αναμετρηθώ” λες και είμαστε στο Φαρ Ουέστ.

«Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή Προέδρου»

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής έθεσε ζήτημα χρονοδιαγραμμάτων. «Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή προέδρου», ανέφερε.

«Η γενική αμφισβήτηση γενικώς το έχουμε ξαναζήσει και με τον Τσίπρα δεν πάει. Από τη μία μεριά. Από την άλλη δε μπορεί ένας πρόεδρος εκλεγμένος, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αρχηγό. Αρχηγό έχουν οι φυλές. Εμείς έχουμε πρόεδρο που είναι συλλογικές διαδικασίες. Όλοι πρέπει να καταλάβουν το ρόλο και την ιστορικότητα της στιγμής», είπε με νόημα, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ούτε κατά του Κασσελάκη ούτε υπέρ του Κασσελάκη, αλλά η προτροπή να σοβαρευτούν.

«Όταν είπε ο Τσίπρας ανοίγω το δρόμο στο νέο, δεν βγήκε κανείς να πει “όχι Πρόεδρε μην φύγεις”, είπαν “φύγε, το έχουμε”. Δεν το έχετε παιδιά. Με συγχωρείτε».

«Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 9,9%, δεν πάει το σχήμα»

Ο ίδιος αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία για τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι είναι μέρος του προβλήματος.

«Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είναι πολλά τα αρχηγούπουλα και φτάνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να κάνουμε δουλειά. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη και την πολιτική της δεξιάς να πάρει την ευθύνη. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως πάει το σχήμα από 18% που παρέλαβε η νέα ηγεσία, οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 9,9. Δηλαδή δεν πάει», υπογράμμισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ για ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη - Casus belli η διαδικασία

Καρώνης εναντίον JP Morgan: Πώς φτάσαμε στο «Δεν παραδίδω τη Viva Wallet»

Τραγωδία στην Πάτρα - Νεκροί σε τροχαίο δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης