Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Το παρασκήνιο της ένταξης στη Νέα Αριστερά - Πρώτη πρόκληση η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Το παρασκήνιο της ένταξης στη Νέα Αριστερά - Πρώτη πρόκληση η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Αναλαμβάνει διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού και θεωρείται βέβαιο οτι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς Ευρωεκλογές

sakellaridis-xaritsis
«Με το καλημέρα πέφτει στα βαθιά». Με αυτή την φράση σχολίαζαν στελέχη της Νέας Αριστεράς την επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική, μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Χαρίτση στο περιστύλιο της Βουλής ότι ο κ. Σακελλαρίδης αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Ο νέος του ρόλος του δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κρίσιμων αποφάσεων για την κοινοβουλευτική ομάδα και για τον υπό διαμόρφωση φορέα που φιλοδοξεί να δώσει τον αγώνα του και στις ευρωεκλογές. Και πράγματι, ο κ. Σακελλαρίδης έχει μπροστά μια σημαντική πρώτη πρόκληση, την οργάνωση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου).

Από όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νοέμβριο του 2015, πολλές φορές ακούστηκε το σενάριο περί επιστροφής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην πολιτική σκηνή. Ο ίδιος όμως απέφευγε τις δημόσιες δηλώσεις και έβαζε στον πάγο τις προτάσεις. Για τον λόγο αυτό, όταν τον Μάιο του 2023 ανακοίνωσε ότι στηρίζει και ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί εκτίμησαν ότι ήταν ένα πρώτο μήνυμα επιστροφής. Ακολούθησε μετά η στήριξη του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το δείπνο που είχε στη Νέα Σμύρνη με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούσε 24ωρα πριν την διάσπαση του. Τον Ιανουάριο του ΄24 η εμφάνιση του σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στη Νέα Σμύρνη επισφράγισε την επιστροφή του.

Την Τετάρτη το απόγευμα, η θερμή αγκαλιά που αντάλλαξε με τον Αλέξη Χαρίτση στο γραφείο του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς στη Βουλή δεν ήταν μια απλή τυπική αγκαλιά μπροστά στις κάμερες. Πρόκειται για μια φιλία και συμπόρευση ετών. Οι δύο πλευρές διατηρούσαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και η πρόσκληση για συμμετοχή στο νέο εγχείρημα των παλιών συντρόφων του ήταν πάντα πάνω στο τραπέζι. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε τη σκυτάλη από τον Κωστή Καρπόζηλο, ο οποίος πλέον είναι η «φωνή» της Νέας Αριστεράς ως εκπρόσωπος τύπου.

Η συνάντηση των Χαρίτση-Σακελλαρίδη στη Βουλή διήρκησε λίγο λιγότερο από μιση ώρα. Και οι δύο μαζί κατέβηκαν μπροστά στις κάμερες για τις κοινές τους δηλώσεις. Όσοι γνώριζαν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παρατήρησαν ότι ο ίδιος ήταν αρκετά φορτισμένος και συγκινημένος. «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνενωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής. Όπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Γαβριήλ, καλώς ήρθες!».

Κλείσιμο
Δηλώσεις Χαρίτση - Σακελλαρίδη για την επιστροφή του δεύτερου στην πολιτική


Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε «νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα τονίζοντας «τθα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από την μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη την απαξίωση της Αριστεράς. Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε. Να δώσουμε απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να προσφέρουμε λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δεν θέλησαν να σχολιάσουν κάτι για τα όσα συμβαίνουν και ταλανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσο για το αν θα κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Αλέξης Χαρίτσης απάντησε πως «θα έχουμε πολύ χρόνο να τα δούμε στον καιρό τους» και ο κ. Σακελλαρίδης να προσθέτει «προχωράμε με πολλή δουλειά». Η Νέα Αριστερά θα αρχίσει να καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιο της μέσα στον Μάρτιο. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως και άλλα σημαντικά πρόσωπα, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, παρότι για την ώρα δεν ανακοινώνεται επισήμως.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή αποχώρηση για τους Διάσημους του Survivor, εκτός ριάλιτι η Όλγα Πηλιάκη και ο Νίκος Γκάνος - Δείτε βίντεο

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 6-5 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι - Ήρωας ο Ντραγκόφσκι, απέκρουσε τρία - Δείτε τα γκολ

Η παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό επέφερε κέρδη 118 εκατ. δολαρίων σε 4 ΜΚΟ, αποκαλύπτει η Washington Post
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης