Εισηγήσεις και για ανένδοτο κατά της Τρόικας!

Εισηγήσεις και για ανένδοτο κατά της Τρόικας!

Προτείνουν ρελάνς στις πιέσεις των δανειστών, εφόσον οι απαιτήσεις τους ξεπεράσουν κάθε όριο…

Δραματικό υπουργικό συμβούλιο, με την Ελλάδα στα όρια…
Εναλλακτική διέξοδο στην κρίση που πλήττει τη χώρα και στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον ο μονόδρομος της τρόικας οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση και την ολοκληρωτική κοινωνική διάλυση.

Τις τελευταίες ημέρες εκφράζονται σκέψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την ανάγκη να αναζητηθεί μια άλλη λύση, αν οι απαιτήσεις της τρόικας ξεπεράσουν κάθε όριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να αλλάξει άρδην την έως τώρα στρατηγική του και να απορρίψει τις ακραίες πιέσεις των δανειστών, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμη και την απειλή ότι η Ελλάδα θα βγει οικειοθελώς από το ευρώ!

Ουσιαστικά εισηγούνται στον Γιώργο Παπανδρέου, αφού ακολουθήσει τις κατευθύνσεις της τρόικας για λίγο ακόμη, ώστε να μη δοθεί το άλλοθι στους ξένους ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε από τις ανειλημμένες δεσμεύσεις του, στη συνέχεια και εφόσον οι απαιτήσεις ξεπερνούν κάθε λογικό όριο, να βγει στην αντεπίθεση. Θα έχει επιπλέον το επιχείρημα ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αθέτησαν στην πράξη ή τουλάχιστον καθυστέρησαν υπερβολική την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Κλείσιμο
Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας απειλής οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, που θα ήθελαν ποτέ οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί, αυτό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας.

Προφανώς μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να είναι επιθυμητή ούτε για την Ελλάδα, ωστόσο είναι πιθανό να αξιολογηθεί ως καλύτερη επιλογή από την υλοποίηση αδιανόητα σκληρών αντικοινωνικών μέτρων, που μάλιστα μπορεί στο τέλος να μην έχουν καν το επιθυμητό αποτέλεσμα - να μας κρατήσουν δηλαδή στο ευρώ.

Συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και πολλοί υπουργοί θεωρούν ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα όπως η διακοπή των συντάξεων ή η απόλυση άμεσα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να τεθεί σθεναρά μια κόκκινη γραμμή, πίσω από την οποία δεν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση και να διατυπώσει μία ακόμη απειλή, αυτή των εκλογών.

Η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών είναι ότι ούτε η τρόικα θα ήθελε τώρα να γίνουν εκλογές, καθώς αυτό θα τίναζε στον αέρα όλα όσα έχουν προγραμματιστεί και επιπλέον θα προκαλούσε αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες συνέπειες στην οικονομία.

Στη γραμμή αυτή, λένε οι ίδιοι παράγοντες, θα μπορούσαν να τεθούν και τα εκλογικά διλήμματα, καθώς σε τέτοιου είδους συνθήκες το πολιτικό παιχνίδι στη χώρα θα γινόταν με νέα δεδομένα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης