Δρομολογούν άμεσα χιλιάδες απολύσεις

Δρομολογούν άμεσα χιλιάδες απολύσεις

"Εκλογίκευση" και διαφάνεια μέσω του ενιαίου μισθολογίου - Μέσα στην εβδομάδα όλες οι κρίσιμες αποφάσεις...

Δρομολογούν άμεσα χιλιάδες απολύσεις
Για πλεονάζον προσωπικό τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μίλησε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομιών Ευ. Βενιζέλος, προϊδεάζοντας για τις εξαγγελίες που έρχονται αναφορικά με απολύσεις και εφεδρείες.

Οπως τόνισε, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση φορέων, ενώ είπε χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση με διαφάνεια». Για το ενιαίο μισθολόγιο σημείωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι «μην νιώθει κανείς υπάλληλος ότι απειλείται».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ προέβλεψε ότι η ύφεση για το 2011 θα διαμορφωθεί στο 5,5%.

«Δεν είναι η Ελλάδα το καταλυτικό πρόβλημα της ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι εάν δεν μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Ελλάδας, θα αναγκαστεί να βρει λύσεις σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς νέες προκλήσεις, ενώ δυστυχώς σε διεθνές επίπεδο, έχει επικρατήσει αρνητικό στερεότυπο για τη χώρα, που θέτει σε αμφιβολία την ικανότητα του έθνους, την ικανότητα όλων μας. Πρέπει να πείσουμε πως έχουμε την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση να κάνουμε ό,τι έχουμε υποχρέωση για την Ευρώπη».
Κλείσιμο

Ο Ε. Βενιζέλος έθεσε βασική προτεραιότητα για το 2012 την περικοπή δαπανών, και είπε ότι «τώρα είναι η στιγμή να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις, γιατί αν δεν το κάνουμε συντεταγμένα, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε υπό πολύ χειρότερες συνθήκες».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα δοθεί έμφαση στο σκέλος των δαπανών για ένα κράτος «μικρότερο και εξυπνότερο». «Πρέπει να κάνουμε όλα όσα έχουμε υποχρέωση να κάνουμε» ανέφερε και είπε ότι «δεν είναι ταμπού το κλείσιμο των οργανισμών και οι απολύσεις στο δημόσιο». Αναφέρθηκε επίσης στην εφεδρεία υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει πλεονάζον προσωπικό» και στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έκανε λόγο για «εκλογίκευση». Σημείωσε επίσης ότι το ενιαίο μιθολόγιο-βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί στις αρχές Οκτωβρίου. 

Για όλα αυτά έχω ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, συμπλήρωσε ο Βενιζέλος.

«Δεν γίνεται να πορευτεί η χώρα, χωρίς την πραγματική εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών. Πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, δεν γίνεται να καθυστερήσουμε άλλο», τόνισε ο Βενιζέλος.

Συμφώνησε με τον Β. Traa ότι δεν μπορούν να επιβληθούν νέοι φόροι, και σημείωσε "ότι όσες φορές το έπραξε η κυβέρνηση, το έκανε με μεγάλη πίεση, όμως είναι άδικο. Και αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί από το ενιαίο φορολογικό σύστημα".


Με πληροφορίες από capital.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης