Στην Bουλή το νέο χαράτσι για τα ακίνητα

Στην Bουλή το νέο χαράτσι για τα ακίνητα

Δίχως να περιλαμβάνει επιπλέον δυσάρεστες εκπλήξεις κατατέθηκε η τροπολογία που φέρνει το νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...

Κόκκινη σκόνη κάλυψε το Σίδνεϊ
Στην Bουλή το νέο χαράτσι για τα ακίνητα
Δίχως να περιλαμβάνει επιπλέον δυσάρεστες εκπλήξεις κατατέθηκε η τροπολογία που φέρνει το νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το κείμενο το μέτρο θα πιάσει 5,079 εκατομμύρια ακίνητα ενώ θα ισχύσουν ειδικοί χαμηλοί συντελεστές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πάντως από το μέτρο εξαιρούνται ακίνητα που ανήκουν σε : Ελληνικό Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις, Θρησκευτικά και νομικά πρόσωπα αποκλειστικά για ακίνητο που χρησιμοποιούν για να επιτελούν λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο, νομικά πρόσωπα που έχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών, τα γήπεδα και οι αθλητικοί χώροι των αθλητικών σωματείων, πρεσβείες, προξενεία, κοινόχρηστοι χώροι, διατηρητέα και  στάβλοι .

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση και την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης