Το τέλος στα ακίνητα φέρνει πίσω την Τρόικα

Το τέλος στα ακίνητα φέρνει πίσω την Τρόικα

Τελικός έλεγχος  για την 6η δόση πιθανότατα στις 19 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν ο πρωθυπουργός συναντηθεί με την ηγεσία του ΔΝΤ

Το τέλος στα ακίνητα φέρνει πίσω την Τρόικα
Μπορεί η κυβέρνηση να μην ανακοίνωσε σαφή μέτρα για απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ομως τα όσα υποσχέθηκε τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να ικανοποιούν τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Ενώ μέχρι την Παρασκευή ήταν απίθανο η Τρόικα να επιστρέψει στην Αθηνα για τον τελικό έλεγχο στις 19 Σεπτεμβρίου , τελικά όλα φαίνεται να αλλάζουν.

Σε κάθε περίπτωση οι κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα πρεπει να αποφασίσουν εάν τα νέα μέτρα ( φόρος στην ακίνητη περιουσία κλπ.) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα τους  πείσουν να άρουν τις επιφυλάξεις  τους, κάτι που θεωρείται, πλέον, ως η πιθανότερη εξέλιξη.
 
Προφανώς, θετικά μετράει η δήλωση του επιτρόπου Ολι Ρεν,  ο όποιος εξέφρασε την  ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων .
 
Κλείσιμο
Ο κοινοτικός επίτροπος υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση- συμπεριλαμβανομένου του τέλους επί της ακίνητης περιουσίας- κινούνται στην κατεύθυνση για την επίτευξη αυτών των στόχων.
 
Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση από τους εταίρους .
 
Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές. “Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την Τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός επίτροπος.
 
Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, παράλληλα με την μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.  

Καταλήγοντας, ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε τα κράτη μέλη της  ευρωζώνης να οριστικοποιήσουν τις  τεχνικές λεπτομέρειες και να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις  της 21ης Ιουλίου.

Να θυμίσουμε ότι, πέραν της αναμενόμενης έλευσης  της Τρόικας στην Αθήνα, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και την ηγεσία του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.  
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης