Καιρίδης: Η συνεννόηση με την Τουρκία στο μεταναστευτικό έφερε μείωση 43% στις ροές τον Οκτώβριο

Καιρίδης: Η συνεννόηση με την Τουρκία στο μεταναστευτικό έφερε μείωση 43% στις ροές τον Οκτώβριο

«Η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, πρέπει να εξοντωθεί» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

kairidis_new
Για τη συνεννόηση Ελλάδας - Τουρκίας στο μεταναστευτικό, που έχει φέρει μείωση των ροών και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης.

«Τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43% και το Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%», εκτίμησε ο υπουργός Μετανάστευσης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, πρέπει να εξοντωθεί η Χαμάς».

Τόνισε επίσης ότι η τριχοτόμηση της Ευρώπης στο ζήτημα της Παλαιστίνης δεν ειναι αποτελεσματική πολιτική.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι «έχουμε συννενόηση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών και περισσότερο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43%». Παράλληλα, εκτίμησε πως το Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας συνεργάζονται με έναν τροπο που δεν το έκαναν μεχρι χθες και έχουν ελέγξει και τον Έβρο, στο χερσαίο σύνορο και στο Αιγαίο, που είναι επίσης δύσκολο.

«Η προσπάθεια μας είναι να διαφυλάξουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση, καθώς είμαστε καθοδόν για το συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου» επισήμανε ο κ. Καιρίδης.


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»

«Πεθαίνει το μωρό» - Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης