Δημοσκόπηση Alco: Πώς κρίνουν την κυβέρνηση οι πολίτες - Τι λένε για τον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση Alco: Πώς κρίνουν την κυβέρνηση οι πολίτες - Τι λένε για τον Κασσελάκη

Υποχώρηση στο προφίλ της κυβέρνησης από τη θεομηνία - Αλώβητος ο Μητσοτάκης - Ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνητική γνώμη για τον νέο πρόεδρο - Τι δείχνει η κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

kalpi_
Ενδιαφέροντα ευρήματα περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» και η αντίδραση της κρατικής μηχανής είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές, το 24% το ίδιο κακή και το 25% το ίδιο καλή. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν ακουμπούν ωστόσο την δημοτικότητα του πρωθυπουργού η οποία παραμένει υψηλή. Συγκεκριμένα, το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς θετικά τον κρίνει το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 52% στο σύνολο έχει αρνητική γνώμη όπως επίσης και ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (19%).

Κλείσιμο
Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά. Πιο συγκεκριμένα, χάνει 2% προς ΝΔ, 3% προς ΠΑΣΟΚ, 5% προς ΚΚΕ, 2% προς Πλεύση Ελευθερίας και 2% προς ΜέΡΑ25.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 79%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 67% του ΠΑΣΟΚ στο 77% και του ΚΚΕ όπως αναμενόταν στο 90%.

Όσον αφορά την δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη θετικά τον κρίνει το 33% στο σύνολο των ψηφοφόρων και 40% αρνητικά.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

dimoskopisi_01
dimoskopisi_02
dimoskopisi_03
dimoskopisi_04
dimoskopisi_05
dimoskopisi_06
dimoskopisi_07
dimoskopisi_08
dimoskopisi_09
dimoskopisi_10
dimoskopisi_11


Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δίνει προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.

Μετά την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης