Κωνσταντοπούλου: «Ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Κωνσταντοπούλου: «Ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη επί του νομοσχεδίου ήταν «εμπρηστική»

5975911
Για «ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» νομοσχέδιο έκανε λόγο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ενώ χαρακτήρισε «εμπρηστική» την τοποθέτηση του υπουργού, 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για «το πώς θα δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φτιάξει τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει», της «ανοργανωσιάς» και της «τσαπατσουλιάς». Υπογράμμισε, δε, ότι η «οικονομική πολιτική» έχει «αποτύχει» καθώς δεν «προβλέπει» ούτε «εγγυάται» μισθούς που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ζουν και μετά παρουσιάζεται η κυβέρνηση ως «δήθεν φιλάνθρωπη» δίνοντας «passes» και «επιδόματα».

Χαρακτήρισε, δε, «εμπρηστική» την ομιλία του υπουργού για το 13ωρο, τονίζοντας ότι αγνοεί τη βασική αρχή του εργατικού δικαίου, ότι ο εργοδότης είναι «το ισχυρό μέρος» σε μια σύμβαση και γι ‘αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε το 8ωρο, το 5θημερο και τα εργασιακά δικαιώματα. «Δεν αρκεί να συμφωνούν τα μέρη. Η συμφωνία του εργαζομένου πάρα πολλές φορές είναι εξαναγκασμένη, γιατί αλλιώς δε θα ‘χει δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και σε έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η οποία, μεταξύ άλλων, προειδοποιεί, όπως είπε, για τον κίνδυνο «ελαστικοποίησης των όρων εργασίας» και ένα εργασιακός περιβάλλον «πλήρους ανασφάλειας».

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη «μεγαλειώδη», σημερινή διαδήλωση των εποχικών πυροσβεστών στην οποία παρευρέθηκε και κατέθεσε το ψήφισμά τους.



Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης