Εκλογές 2023 - Επίθεση Ανδρουλάκη σε Τσίπρα: Γραφικός και πλαστογράφος του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκλογές 2023 - Επίθεση Ανδρουλάκη σε Τσίπρα: Γραφικός και πλαστογράφος του Ανδρέα Παπανδρέου

«Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 

ANDOURA
Επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «έχει στήσει παρακράτος»,  εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΟPEN 16 ημέρες πριν από τις εκλογές, αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cse4l6h5vbjd)

Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί».

Κλείσιμο
«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον έλεγε Πινοσέτ και Θάτσερ και πριν από κάποιους μήνες έλεγε τα καλύτερα. Τον Βενιζέλο ήθελε να τον βάλει φυλακή και με τις υποκλοπές έλεγε τα καλύτερα για τον κ. Βενιζέλο. Η πολιτική ουσία είναι πως είπε το εξής. Έχω καταθέσει πρόταση για τα κόκκινα δάνεια αλλά δεν είναι και σεισάχθεια. Τι υπονοεί με αυτό; Εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθεί να κατακτήσει την εξουσία εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό» τόνισε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει αρχές και αξίες.

Στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ «γιατί έχουμε μια γενιά αξιόπιστη με ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα. Δεν έχουμε στελέχη της ΝΔ και της ακροδεξιάς στο κόμμα μας, έχουμε αξιακή στάση».

«Εμείς προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία την πιο δύσκολη διαπραγματεύσιμη στιγμή με την τρόικα το 2010. Ο κ. Τσίπρας ο ίδιος δεν ψήφισε την προστασία της α’ κατοικίας τότε», υπογράμμισε.

Για τις υποκλοπές

Αναφερόμενος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε: «λέει πως είναι εμμονικός. Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που την Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της ΝΔ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή. Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται διότι στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ κάλυψε και τους επιχειρηματίες και τον ανιψιό και τον διοικητή της ΕΥΠ».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cse67exjqrf5)

«Γυρνάει στα κανάλια όλη την ώρα και λέει του ''είπα να με δει και δεν με είδε''. Δεν έχω ξανασυναντήσει πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή χώρα να γυρνάει τα κανάλια και να λέει τέτοια παιδικά επιχειρήματα. Εμένα μου ζήτησε ποτέ για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα να με συναντήσει και εγώ αρνήθηκα; Τι είμαστε γείτονες; Να πάμε να πιούμε καφέ να γνωριστούμε;», ενώ τον κατηγόρησε πως υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία.

Για το κόμμα Κασιδιάρη

«Είναι πολιτικό το ζήτημα με τον κ. Μητσοτάκη όπως είναι και με τον κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να φανταστώ και να καταλάβω γιατί τρία χρόνια ο κ. Κασιδιάρης καταδικασμένος για μια δολοφονική οργάνωση που σκότωσε τον Φύσσα και μετανάστες, του επέτρεπε η ΝΔ και η κυβέρνηση να κάνει εκστρατεία από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Δεν μπορώ να καταλάβω που έφερε τον νόμο στο παρά πέντε. Γιατί; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης είχε το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές που απογυμνώνουν κάθε στοιχείο φιλελευθερισμού με το παρακράτος που έστησε. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω του 3%, πονηρά σκεπτόμενοι στο Μαξίμου λέγανε μεγαλύτερη υπόλοιπο κάτω του 3%, ευκολότερη αυτοδυναμία. Μόλις μετά την οικονομική κρίση άρχισε να φουσκώνει η Χρυσή Αυγή, φοβηθήκαν ότι θα μπει στη Βουλή. Άρα αυξάνεται το πικ της αυτοδυναμίας», συνέχισε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cse6f8y2ippt)

«Δεν είναι μόνο ότι είναι νεοναζιστές, είναι δολοφόνοι. Θα τους αφήναμε δολοφόνους να συμμετέχουν στις εκλογές;».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το κόμμα του»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις εκλογές είπε: «Παίρνουμε ένα ισχυρό ποσοστό; Είναι μήνυμα σταθερότητας και ισχύς για προοδευτική κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις μας. Εάν καταλήξουμε σε συγκλίσεις θα πάμε στα πρόσωπα, Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής και ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής πρέπει να μπορεί να έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το κόμμα του. Είναι μια παρέα του Μαξίμου που διοικεί ολόκληρο το κράτος. Δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας».

Ακόμη, τόνισε πως προαπαιτούμενο για συνεργασία είναι να γίνει νέα εξεταστική για τις υποκλοπές. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα», σχολίασε.

«Ένα παρακράτος πήγε να λιώσει την Ελένη Χρονοπούλου»

Για την υπόθεση της Ελένης Χρονοπούλου που κατήγγειλε για κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «ένα παρακράτος πήγε να την λιώσει. Θυμηθείτε τι έγινε μαζί μου το καλοκαίρι. Το ένα παρακράτος της, ΝΔ διαδικτυακό, έγραφε τι πράκτορας των Ρώσων, των Κινέζων, αντί να επιτρέψουν στη Βουλή να κάνει τη δουλειά της».

Παράλληλα, κάλεσε και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν την νοοτροπία τους και τις ηγετικές τους ομάδες που «δεν σέβονται την δημοκρατία και τους θεσμούς», αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης