Επανεκλογή Ευθυμίου στην προεδρία του ΟΑΣΕ

Επανεκλογή Ευθυμίου στην προεδρία του ΟΑΣΕ

Στην 20η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Πέτρος Ευθυμίου επανεξελέγη στη θέση του προέδρου...

Επανεκλογή Ευθυμίου στην προεδρία του ΟΑΣΕ
Στην 20η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Πέτρος Ευθυμίου επανεξελέγη στη θέση του προέδρου, παμψηφεί.

Η ψηφοφορία που τελέστηκε δια ανατάσεως της χειρός έδειξε ότι ο κ. Ευθυμίου έχει την εμπιστοσύνη όλων των βουλευτών που συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου.

Σε δήλωση του για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ που έκανε μετά την εκλογή του ο κ. Ευθυμίου ανέφερε: "Η επανεκλογή μου σήμερα είναι φυσικά μια στιγμή προσωπικής ικανοποίησης άλλα είναι και μια στιγμή περηφάνιας για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας που θέλουν πολλοί να τον παρουσιάσουν ως έναν τόπο που έχει μόνο δυσκολίες ενώ η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες έχει και τεράστιες δυνατότητες. Δούλεψα εδώ μέσα σ' αυτήν την κοινοβουλευτική συνέλευση όπου 320 βουλευτές και γερουσιαστές από 56 χώρες έκριναν ότι ένας Έλληνας με τη δουλειά του με την προσφορά του μπορεί να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο, διεθνή, περιφερειακό οργανισμό".

Πρόσθεσε επίσης πως η επανεκλογή του αποδεικνύει ότι "παρά τις δυσκολίες μας πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε μια χώρα με ανθρώπους γεμάτους δυνατότητες που μπορούμε όταν συνεργαστούμε να πετύχουμε πολλά και για την πατρίδα μας και για τη θέση τις πατρίδας μας στο εξωτερικό".

Μιλώντας για τους στόχους της δεύτερης θητείας του τόνισε ότι θα υπερασπιστεί της αξίες του ΟΑΣΕ και θα προσπαθήσει ταυτόχρονα να γίνει η παρουσία της Ελλάδας αισθητή.
Κλείσιμο

"Θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια για τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, του ΟΑΣΕ, αλλα ταυτόχρονα είναι και μια παρουσία, μέσω αυτής της προεδρίας, και της Ελλάδας μας. Αυτό είναι για μένα πηγή υπερηφάνειας. Και είναι δύναμη και αξιοπρέπεια να εκπροσωπείς τη χώρα σου μ αυτόν τον τρόπο" κατέληξε στη δήλωσή του, ο κ. Ευθυμίου.

Στην Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ εγκρίθηκαν 25 διακηρύξεις που αφορούν μετακύ άλλων τους τομείς ασφάλειας, τον κυβερνοχώρο, την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και όλες συμπεριλήφθηκαν στη τελική διακήρυξη του Βελιγραδίου.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία εκτός από τον κ. Ευθυμίου συμμετείχαν οι βουλευτές Ιωσήφ Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ, Ν. Χανίων), Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ, Ν. Φθιώτιδας), Χρήστος Ζώης (ΝΔ, Ν. Λαρίσης), και Μαυρουδής Βορίδης (ΛΑΟΣ, Υπ. Αττικής).

Σε παρέμβαση του στη Γενική Συνέλευση ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ρόλο των εταιριών αξιολόγησης εκφράζοντας την ανάγκη να μπουν όροι και κανόνες στη λειτουργία τους ενώ ζήτησε να ασχοληθεί και ο ΟΑΣΕ με το θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης