Τσίπρας: Θύματα διπλής αισχροκέρδειας οι πολίτες

Τσίπρας: Θύματα διπλής αισχροκέρδειας οι πολίτες

«Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική - €3,8 δισ. πάνω από το στόχο τα φορολογικά έσοδα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Ικαρία

5640938
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το λιμάνι του Εύδηλου, στην Ικαρία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ανακαλώντας στην μνήμη του τη δημοκρατική παρακαταθήκη του νησιού.

Περιγράφοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ως «πολλαπλασιαστές της κρίσης», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο «νέο άλμα του πληθωρισμού τον Ιούνιο», ενώ χαρακτήρισε τους πολίτες ως «θύματα της διπλής αισχροκέρδειας», με φόντο τις τιμές των καυσίμων. Παράλληλα, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι αρνείται να εφαρμόσει πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι «3,8 δις πάνω από το στόχο είναι τα φορολογικά έσοδα τους πρώτους πέντε μήνες του 2022».

Ακόμη, «έστειλαν το λογαριασμό της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 600.000 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «αντί να ασχοληθεί με το πως θα σταματήσει αυτή η λεηλασία», επικεντρώθηκε στην εκλογολογία. «Άνοιξε ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες τη διαδικασία των πρόωρων εκλογών» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «του ήρθαν όμως φαίνεται τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης» και «άρχισε ξαφνικά να παριστάνει τον υπεύθυνο», όπως είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε πως «ξαφνικά θυμήθηκε την εθνική ευθύνη. Ποιος, ο άνθρωπος που πριν από 4 χρόνια στη βουλή ωρυόταν ότι πουλήσαμε την Μακεδονία, για να πάρουμε τις συντάξεις», ενώ συνέχισε λέγοντας πως αυτό που ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η πολιτική ευθύνη, είναι το πολιτικό του αδιέξοδο.

Κλείσιμο
Ως προς την απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν ταυτίστηκε τόσο με την πολιτική αστάθεια», τη στιγμή που «η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξέφωτο» για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως ανέφερε. Στον αντίποδα, ο ίδιος δήλωσε πως «εθνικά υπεύθυνο είναι η πολιτική σοβαρότητα», αποτιμώντας ως «αδήριτη ανάγκη» το «να τελειώσουμε με τον κ. Μητσοτάκη». «Να φύγουνε, για να ανοίξει ο δρόμος της προόδου για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και «δεν θα ησυχάσουμε αν δεν φτάσει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους» υπογράμμισε, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

5640946


Μιλώντας για την επαύριον των εκλογών, «ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα και την επόμενη ημέρα, έχουμε μάθει στα δύσκολα» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεσμεύτηκε ότι «θα ξαναφέρουμε το οκτάωρο, θα ξαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις, θα ξαναφέρουμε την αιτιολογημένη απόλυση».

Επαναλαμβάνοντας ότι η παράταξή του διαθέτει «σχέδιο» για την επόμενη ημέρα, στα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, ο κ. Τσίπρας ενέταξε τη διαγραφή του πανδημικού χρέους, την αποτελεσματική ανάσχεση της ακρίβειας με την επαναφορά της ΔΕΗ στον «ιδρυτικό της σκοπό», με την παρέμβαση του κράτους απέναντι στην ενεργειακή φτώχια και την αισχροκέρδεια και την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και μείωσης του ΕΦΚ στα κατώτερα ευρωπαϊκά όρια.

«Έχουμε επίσης ένα σχέδιο που θέλει να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος» εξήγησε από πλευράς του ο κ. Τσίπρας, «με ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας», με «προσλήψεις δασκάλων στα πανεπιστήμια και όχι αστυνομικών στα πανεπιστήμια». Μιλώντας για τα αναδρομικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για την «μεγάλη εξαπάτηση» δηλώνοντας ακόμη πως «θα καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Παράλληλα, η «μεγάλη πλειοψηφία των νεών παιδιών, των νεών ανθρώπων δεν έχει προοπτική και αυτό επηρεάζει το μεγαλύτερο των θεμάτων για τη χώρα, το δημογραφικό» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προέταξε την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, με αύξηση της επιδότησης και έλεγχο στη βραχεία μίσθωση.

Ως προς το σχέδιο του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική, είναι να επανέλθει η Ελλάδα στο ρόλο του πυλώνα σταθερότητας υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, όπως και «να μπει ένα τέλος στην εμπλοκή της χώρας με πολεμικό υλικό στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Ο ίδιος διαμήνυσε για τη χρηματοδότηση του σχεδίου του ότι «όχι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Υπάρχουν κλεφτόδεντρα, τα οποία εσείς τα ποτίζετε και εμείς θα τα ξεριζώσουμε» και επανέλαβε ως δίλημμα των εκλογών το «πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος».

«Για αυτό το λόγο και ο βασιλιάς των δημοσκοπήσεων είναι γυμνός μπροστά στο φόβο της εκλογικής αναμέτρησης» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «στην κάλπη θα κριθεί η πολιτική εξαπάτηση του όλα αυτά τα χρόνια».

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ικαρίας, «στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές λάβουν χώρα, οφείλει να στείλει ξανά αριστερό προοδευτικό βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να ξανακερδίσουμε την έδρα στη Σάμο και την Ικαριά» ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως «να απαλλαγούμε από τον ζόφο και το καθεστώς Μητσοτάκη. Τρία χρόνια αρκετά, να μην γίνουνε εφτά».

Ως προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή έθεσε το «να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα» γιατί αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έρθουν και τα άλλα σημαντικά βήματα, άλματα ανάπτυξης για όλους και όχι μόνο για την κερδοσκοπία και τις ελίτ, κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα:

«Όπλο» της Πυροσβεστικής στην εναέρια πυρόσβεση τα 15 Air Τractors - Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βάση τους

Στα 18.948 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 101 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Θεοδωρικάκος: Αυξάνουμε το όριο για τη νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης