Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρούσα στην τελετή η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως και δύο από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου - Η πρωτοβουλία ήταν του Νίκου Ανδρουλάκη

europarl-papandreou-3
Με ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου εγκαινιάστηκε η αίθουσα που φέρει το όνομα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος από το 2018 είχε προτείνει μαζί με την σοσιαλιστική ευρώ – ομάδα να δοθεί το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του τόνισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτική της χώρας μας και σφράγισε την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως τα πρωτοπόρα νομοσχέδια που έφερε την δεκαετία του '80, για την ισότητα των φύλων, το σύστημα Υγείας αλλά και την Παιδεία.

Ζωντανά από το Στρασβούργο: Εγκαίνια της Αίθουσας "Ανδρέας Παπανδρέου" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εθνική συμφιλίωση, όπως και η επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, Γκάρσια Περεζ, μίλησε για τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και τις καινοτομίες που έφερε η διακυβέρνηση του στη χώρα μας.

Ο Νίκος Παπανδρέου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια και μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα του λέγοντας ότι θα ήταν χαρούμενος αν γνώριζε ότι η Ευρώπη αφιερώνει μια αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο όνομα του. Όπως είπε, ο Ανδρέας Παπανδρέου έζησε τρεις ζώες και είχε πάντα ως μότο ότι δεν αρκεί να καταλάβεις τον κόσμο αλλά και πρέπει και να τον αλλάξεις, όπως τελικά έκανε και εκείνος.

Κλείσιμο
europarl-papandreou-1


europarl-papandreou-2


Στην αίθουσα ήταν η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, με τον γιο της, Κώστα Κατσανέβα, ο οποίος είναι ο μόνος από τα εγγόνια του αείμνηστου προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πολιτική.

Παρόντες ήταν επίσης, η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σεφκοβιτς. Από την ελληνική αντιπροσωπεία οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης Μαρία Σπυράκη, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης, Έλενα Κουντουρά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης.




Ειδήσεις σήμερα:

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης