Κορωνοϊός: Η αναφορά Πλεύρη κατά Γιαννάκου για τα fake news με τις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Η αναφορά Πλεύρη κατά Γιαννάκου για τα fake news με τις ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας κατηγορεί τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τη «διακίνηση ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς»

plevris
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου, κατηγορώντας τον πως διακινεί «ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, «πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας».

anafora1
anafora2




Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε οργισμένος εξηγώντας: «Αυτό που έγινε χθες με τον κ. Γιαννακό και την ψευδή, συκοφαντική καταγγελία που έκανε δεν έχει προηγούμενο. Μπορώ να δεχθώ την κριτική για το αν έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε επαρκή αριθμό ΜΕΘ, ιατρών και νοσηλευτών. Καταγγελία όμως ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ κλειστές προκειμένου να στέλνουμε εκεί γνωστούς μας σε περίπτωση που αρρωστήσουν, με συγχωρείτε αλλά χαρακτηρίζουν τον Υπουργό Υγείας και όχι μόνο ως εγκληματία. Για να μεταφερθεί κάποιος σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται μια διαδικασία. Για έναν ασθενή που χρειάζεται να μεταφερθεί σε ΜΕΘ και το νοσοκομείο δεν διαθέτει κλίνη τότε ο θεράπων ιατρός σε συνεννόηση με τον εντατικολόγο αναρτούν στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ αίτημα μεταφοράς. Το νοσοκομείο που έχει κενή κλίνη αποδέχεται το αίτημα μετά από έγκριση του εντατικολόγου. Αρα η κατηγορία της ΠΟΕΔΗΝ προσβάλλει ιατρούς και προσωπικό ΕΚΑΒ που διαχειρίζονται την πλατφόρμα. Αυτό είναι προσβολή» ενώ πρόσθεσε «κατέθεσα το πρωί αναφορά αξιόποινων πράξεων προκειμένου όσοι καταγγέλλουν τα περι κλειστών κλινών ΜΕΘ να λογοδοτήσουν. Εγώ δεν λέω όποιος έχει στοιχεία  να πάει στον εισαγγελέα. Πάω εγώ στον εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «ελεεινό ψεύδος τα περί επιλογής ασθενών στις ΜΕΘ» και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι διακινούν τέτοιες φήμες θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κλειστές ΜΕΘ που κατήγγειλε ο Γιαννάκος

Στο μεταξύ, για την καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε αυτή να ενταχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Έτσι, σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60 – Ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση

«Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στην Omicron» λέει ο Μπουρλά

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κλειστές ΜΕΘ που κατήγγειλε ο Γιαννάκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης