Νέα Σμύρνη: Πολιτική κόντρα για την αστυνομική βία και τα τρικάκια ΣΥΡΙΖΑ για την Μαρέβα Μητσοτάκη

Νέα Σμύρνη: Πολιτική κόντρα για την αστυνομική βία και τα τρικάκια ΣΥΡΙΖΑ για την Μαρέβα Μητσοτάκη

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτίθεται κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για αστυνομική βία – Ανάρτηση Τσίπρα για τα επεισόδια με αναφορά και στην διαχείριση της πανδημίας – Πώς απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη - Τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη σύζυγο του πρωθυπουργού

ksylo_main1__1_
Νέα αφορμή για έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε από χθες το μεσημέρι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Νέα Σμύρνη και τις εικόνες με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν με αγριότητα αφότου του έχουν επιτεθεί, έναν πολίτη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, επ' αφορμής μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών στην περιοχή. Ωστόσο, όπως καταμαρτυρούν τα δεκάδες βίντεο που κυκλοφόρησαν τα πράγματα ξέφυγαν με αποτέλεσμα να δουν το φως, εικόνες που δυσφημούν την Αστυνομία, αφού άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτυπούν με γκλομπ έναν πολίτη, τον οποίο και τελικά συλλάμβάνουν.

Από πλευράς της η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία συμπεριέλαβε, τόσο την ΕΔΕ για το περιστατικό ξυλοδαρμού, όσο και την απρόκλητη επίθεση από ομάδα 30 ατόμων. Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν τα γεγονότα λέγοντας ότι αφορμή όλων όσων συνέβησαν, ήταν η κίνηση των αστυνομικών να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. 

Τελικά, όπως αναμενόταν, όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν αφορμή, όχι μόνο για επεισόδια στην περιοχή, αλλά και για να ξεσπάσει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και αποκαλύψεις σχετικά με τρικάκια τα οποία αναφέρονταν μέχρι και στην σύζυγο του πρωθυπουργού.

Όπως είπε η  κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην όξυνση, ενώ αποκάλυψε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν τρικάκια στοχοποιώντας την σύζυγο του πρωθυπουργού. «Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, αυτό κάνει και στην περίπτωση των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος αποκάλυψε πως στην περιοχή βρισκόταν και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία «μοίραζε "αυθορμήτως", ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού».
syriza-neolaia-fotografia-752
Κλείσιμο
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστοτελίας Πελώνη:

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε "αυθορμήτως", ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία».

Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη πάντως δεν αποτέλεσαν πεδίο αντιπαράθεσης μόνο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ελάσσων αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το περιστατικό βίας.

Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη. «Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social media, σχολίαζε το περιστατικό κάνοντας αναφορά και στην διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας λέγοντας επίσης πως η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως...

Posted by Alexis Tsipras on Sunday, March 7, 2021

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα.

Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.

Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από τις διαμαρτυρίες για την απρόκλητη αστυνομική βία» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας» προσθέτει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική».

Ερωτήματα του Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό με καταγγελίες για αστυνομική βία

Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό θέτει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλοντας αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη. Σε ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει

«Για πόσο καιρό κ. Μητσοτάκη θα κρύβεστε πίσω από υπουργό σας με βαρύ μητρώο παραβιάσεων βασικών αρχών ανθρωπισμού (οροθετικές); Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ' όλα ειρηνικών πολιτών;».

Στη ΓΑΔΑ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους συλληφθέντες

Παράλληλα, στη Γενική Αστυνομική Διέυθυνση Αττικής μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Διονύση Καλαματιανό και τους βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Γιάννη Μουζάλα, Γιάννη Μπαλάφα, Νίκο Παππά, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου για να δει τους συλληφθέντες πολίτες, μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν ότι «ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του αστυνομικού κράτους Μητσοτάκη δεν σταματάει. Φτάσαμε στο σημείο να δέχονται επίθεση από την αστυνομία, ανύποπτοι πολίτες και παιδιά στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε απαράδεκτες, πρωτοφανείς και αντιδημοκρατικές πράξεις αστυνομικής βίας κατά των πολιτών.

Ο ξυλοδαρμός πολιτών χωρίς κανένα λόγο και καμία αφορμή αποδεικνύει ότι το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε κράτος βίας και καταστολής και όπως αποδεικνύεται καθημερινά τα νέα σώματα, όπως αυτό της Ομάδας Δέλτα, δεν έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, αλλά την καταπίεση και την τρομοκράτηση της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί έδερναν στην πλατεία Νέας Σμύρνης πολίτες με πρόσχημα τον covid-19, εγκληματίες στο Πικέρμι έδεναν, έδερναν και λήστευαν 93χρονο και τη σύζυγό του. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛΑΣ, αλλά έχει επιτρέψει η νοοτροπία αυτών των θυλάκων να είναι κυρίαρχη και να επιβάλλεται στους πολίτες της χώρας σε δρόμους και πλατείες.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη δεν αρκεί μία ΕΔΕ, όταν τέτοια περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας παίρνουν δημοσιότητα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη μία δημοκρατική αστυνομία που θα επιτελεί το ρόλο της και θα συμβάλλει στο αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό κατήφορο ο οποίος γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω».

Υπενθυμίζεται  πως για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΑΣ σημειώνοντας πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τα όσα καταγράφηκαν στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως η ομάδα ΔΙΑΣ βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και πως υπήρχε πλήθος καταγγελιών. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. 
Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης