Βουλή - Γεννηματά: Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

Βουλή - Γεννηματά: Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

Η αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Δημοκρατία στη χώρα, ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - Κατέστησε υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού για τον τρόπο διορισμού του κ. Λιγνάδη

fofi1
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κατέκρινε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα τους οποίους κατηγόρησε για χυδαία αντιπαράθεση που οδηγεί στο θάψιμο κάτω από τόνους λάσπης, όπως ανέφερε, του ελληνικού κινήματος #Metoo. Καταδίκασε ευθέως ως απαράδεκτο το hastag κατά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας συγκεκριμένα: «Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά «πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καταδικαστέο το hashtag και ταυτόχρονα απολύτως ανόητο, γιατί έδωσε το καλύτερο σωσίβιο αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε σήμερα». 

Ωστόσο επέκρινε τη ΝΔ για βρώμικα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, Trolls, Photoshop και άλλες αθλιότητες.

Κατηγόρησε και την κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση πώς προσπαθούν με την τακτική τους να μην αλλάξει τίποτα. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι η αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Δημοκρατία στη χώρα και ο πολιτικός διάλογος. Τους κατηγόρησε πως μιλούν «για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης. Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα». Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση βρίσκει «πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Η Φώφη Γεννηματά κατέστησε υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού για τον τρόπο διορισμού του κ. Λιγνάδη και τους χειρισμούς στην απομάκρυνσή του. «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη, έδειξαν ολιγωρία και καθυστερημένη αντίδραση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνης που έχουν αντικειμενικά. Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν ο φερόμενος ως θύτης είναι πρόσωπο που κατέχει δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχει διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχει την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Και έχει ιδιαίτερη απαξία ένας τέτοιος διορισμός όταν αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κουνά τη σημαία της πολυδιαφημισμένης αριστείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την ευθύνη, ακόμη και αν παραπλανήθηκε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά κι απέδωσε την κύρια ευθύνη στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι καλύπτει την κ. Μενδώνη γιατί «είναι ο εμπνευστής του δήθεν επιτελικού κράτους που στην πράξη κρύβει την αρχή του ενός ανδρός».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεώρησε το πολιτικό σκέλος στην υπόθεση Λιγνάδη ως σύμπτωμα του επιτελικού κράτους και με αυτή την αφορμή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη και τον τρόπο που λειτούργησε στην διαχείριση της πανδημίας τους εμβολιασμούς και τη πρόσφατη κακοκαιρία. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την σημερινή συζήτηση για να βγει από το πολιτικό στρίμωγμα των ημερών.

«Αν θέλετε ένα θετικό παράδειγμα δεν έχετε παρά να ξαναδείτε την πετυχημένη διαχείριση που έγινε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 στην μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική, στους σεισμούς. Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας. Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι. Οι πολίτες καλούνται να πιστέψουν στις προσωπικές ικανότητες του πρωθυπουργού όταν υπάρχουν επιτυχίες. Στις αποτυχίες πάλι, πρέπει να πιστέψουν στη συνέργεια παραγόντων που η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακριβώς το ίδιο μοτίβο καθεστωτικής συμπεριφοράς, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και για αυτό το λόγο και εσάς σας ψήφισε γιατί περίμενε να δει κάτι διαφορετικό, αλλά βλέπει μία από τα ίδια», είπε και κατέληξε λέγοντας: «Σε αυτές τις καθεστωτικές πρακτικές θα μας βρείτε δυναμικά απέναντι. Με όλες μας τις δυνάμεις».

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: «Μένουμε μέσα» και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου - Έρχεται νέο πακέτο μέτρων

Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης