Μητσοτάκης σε Τσίπρα για το ελληνικό #metoo: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για το ελληνικό #metoo: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Πάρτε θέση για τη λάσπη - Διαγράψτε τον Πολάκη»«Σας καλώ να απαντήσετε ως πατέρας»  -  «Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας»

mitsotakis-m2-arthro
«Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής όπου συζητείται το ελληνικό Metoo.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για απόπειρα σπίλωσης, σαν να χωρίζονται οι βιαστές σε αριστερούς και δεξιούς. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους, ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι κρύβει παιδεραστές και καλύπτει κύκλωμα διακίνησης ανήλικων προσφυγόπουλων. 

«Η λάσπη κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας γεννώντας ψεύτικους διχασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Το μεγάλο ζήτημα είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα και οι πολίτες να αφυπνιστούν. Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο, όχι γιατί εκτρέπουν μια σοβαρή προσπάθεια, αλλά γιατί η τοξικότητα που εισάγουν δηλητηριάζει ακόμα μια φορά την πολιτική ζωή. Υπονομεύει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή. Ναρκοθετώντας με αισχρότητα τον πολιτικό διάλογο, υπονομεύουν την κοινοβουλευτική συνοχή. Είμαι εδώ για καθαρές κουβέντες και σας κοιτώ στα μάτια και ρωτώ: κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί ανήλικα;».

Απόσπασμα της ομιλίας Μητσοτάκη

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη


«Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ, όπως η Ελευθεριάδου. Με ποιο θράσος ο Πολάκης χθες μόλις κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου;» σχολίασε, εξηγώντας ότι η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα με τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν τον εκφράζουν οι θέσεις του Κώστα Βαξεβάνη και του διευθυντή της Αυγής, ότι δήθεν υπάρχουν «παιδέρες» στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Παράλληλα, κατήγγειλε σταλινικές πρακτικές, αναφερόμενος στην εξαφάνιση της φωτογραφίας της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, παρομοιάζοντας την με την εξαφάνιση του Νικολάι Γιέζοφ. «Είναι μια φωτογραφία που δημοσίευσε το κομματικό σας έντυπο από μια παράσταση, την μόνη που έχω δει και σκηνοθέτησε ο κ. Λιγνάδης, "Πέρσες" στην Επίδαυρο. Μόνο που κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Η κυρία Κονιόρδου που ήταν δίπλα μου και εξαφανίστηκε» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ κατανοώ να ζητήσετε την παραίτηση υπουργού. Είναι θεμιτό. Ο βάλτος όμως που σύρατε την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμά σας. Αυτό που κάνετε είναι αριστερόστροφος τραμπισμός. Και σε άλλες χώρες διακινήθηκαν θεωρείες περι παιδόφιλων που κυβερνούν» σημείωσε.

Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας

«Είπατε δύο φορές ότι ήταν φίλος μου» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν τον ήξερα παρά ως ηθοποιό. Τοποθετήθηκε από την υπουργό. Αν κάποιος ήξερε όφειλε να το πει» συμπλήρωσε και ανέφερε: «Ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, την ίδια ημέρα, οδηγήθηκε σε παραίτηση και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα. Με την πρώτη μήνυση η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης».

Κλείσιμο
Μιλήσατε για συγκάλυψη. «Ποια συγκάλυψη;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας που ήταν ανώνυμη αλλά τον φωτογράφιζε με σαφήνεια. Το παραδέχτηκε ο εκπρόσωπός σας. Συνελήφθη αμέσως μετά την πρώτη μήνυση. Ζητήσατε την παραίτηση της υπουργού γιατί έπρεπε να ξέρει. Αλλά να ξέρει τι, για τις σκοτεινές πλευρές ενός ανθρώπου; Αυτές που γνωρίζατε εσείς ως πρωθυπουργός όταν είχατε τον ίδιο πρόσωπο διευθυντή της νέας σκηνής του Εθνικού; Ή μήπως αυτές που συνάδελφοί του λένε τώρα εκ των υστέρων ότι ήξεραν αλλά τις κάλυπτε η ομερτά του επαγγέλματος. Είπατε ότι δεν έγινε προκήρυξη. Εσείς τον κ. Λιβαθηνό με προκήρυξη τον διορίσατε;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.


Δείτε όλη την ομιλία Μητσοτάκη
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου






Δείτε live




Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συστράτευση όλων και στάθηκε στην ομιλία της Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε» ήταν το μήνυμα μου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό το τρίπτυχο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί.


«Πάρα πολύ αποτελεσματική υπουργός η Μενδώνη»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ αποτελεσματική υπουργό την Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενος στις επενδύσεις που ξεμπλόκαραν και στα έργα που προχώρησαν επί θητείας της. Χαρακτηριστικά, στάθηκε στο Ελληνικό, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, την Ακρόπολη και τον φωτισμό της, τα έργα αποκατάστασης στο Τατόι και τα επικείμενα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ανέφερε μάλιστα ότι την υπουργό Πολιτισμού στηρίζουν πολλοί άνθρωποι της επιστήμης, του πολιτισμού και της Τέχνης, επικαλούμενος το κείμενο 56 επιφανών προσωπικοτήτων του πολιτισμού, που ήρθε στη δημοσιότητα χθες.

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια στάθηκε στη σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Οι πρωτοβουλίες που θα ανανοινώσω έχουν στόχο τη δίκαιη τιμωρία του παρελθόντος και του παρόντος και να αποφευχθούν τα εγκλήματα του μέλλοντος. Αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιείται για τη γενετήσια αξιοπρέπεια. Η παραγραφή για κακοποίηση ανηλίκων αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Δημιουργείται το metoo.gov.gr» σημείωσε επίσης.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε με έκκληση του προέδρου, Κώστα Τασούλα, για θεσμικό διάλογο. «Θα ήθελα να διαψεύσουμε όσους ελπίζουν ότι η συζήτηση στη Βουλή θα έρθει ως συνέχεια όσων επιχειρούν να πάρει το πάνω χέρι μια άλλη ανατριχίλα μιας φρικτής εκμετάλλευσης που επιχειρεί να πάρει το πάνω χέρι στην πρόσφατη ανήκουστη ιστορία της ανατριχιαστικής ποινικής συμπεριφοράς που έχει πάρει το δρόμο για τη Δικαιοσύνη. Προχθες η Βουλή αποδοκίμασε, με βουλευτές κομμάτων που εκφράζουν το σύνολο της Βουλής, την άλλη ανατριχίλα της απαράδεκτης απόπειρας να εκμεταλλευτούν κάποιοι το πραγματικό γεγονός. Είμαι σίγουρος ότι η συζήτηση θα αντιμετωπιστεί θεσμικά από το Κοινοβούλιο και προς αυτή την κατεύθυνση θέλω να σας έχω όλους και όλες σύμμαχους» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα

Δείτε βίντεο: Ο Λιγνάδης καλεσμένος του Βούτση σε εκδήλωση της Βουλής για τον Μαντέλα το 2018

Μιανμάρ: 137 ΜΚΟ από 31 χώρες καλούν τον ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων

Πανδημία-Πορτογαλία: Ξεπέρασαν τα 800.000 τα κρούσματα και τις 16.000 τα θύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης