Κουτσούμπας: Η κυβέρνησή σας έχει βάλει λυτούς και δεμένους να στοχοποιούν όσους έχουν διαφορετική άποψη

Κουτσούμπας: Η κυβέρνησή σας έχει βάλει λυτούς και δεμένους να στοχοποιούν όσους έχουν διαφορετική άποψη

«Οι διάφορες ομάδες - που οι ενέργειες τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα - εσείς τις αξιοποιείτε για να εντείνετε τον αυταρχισμό. Εχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του κράτους σας και όχι με τους φοιτητές»

koutsoybas
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε πως «Η κυβέρνησή σας έχει βάλει λυτούς και δεμένους να στοχοποιούν όσους έχουν διαφορετική άποψη. Κόπτεστε κατά τα άλλα για την αναβάθμιση των σπουδών. Η κυβέρνηση οικοδομεί ακόμα παραπέρα πάνω σε αυτά που έχτισαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν ανησυχείτε ότι θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση που θα καταργήσει το νομοσχέδιό σας» τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο γγ του ΚΚΕ μεταφέροντας τα αιτήματα των φοιτητών είπε ότι «θέλουν να γίνουν φοιτητές ξανά καθώς εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια είναι κλειστά» ενώ πρόσθεσε «Τους γεμίζετε με ανασφάλεια. Μεταβιβάζετε σε ατομική ευθύνη τις υποχρεώσεις του κράτους. Οι φοιτητές δεν γνωρίζουν εάν η σχολή τους θα υπάρχει και του χρόνου και τι πτυχίο θα πάρουν. Αγωνιούν για το πως θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά. Οι πρωτοετείς δεν έχουν δει από κοντά τα αμφιθέατρα της σχολής τους. Οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι που εσείς στοχοποιείτε διοργανώνουν εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια».

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε αντί του νομοσχεδίου να προωθηθούν μέτρα για να ανοίξουν οι πανεπιστημιακές και σχολικές αίθουσες.

«Μήπως να αξιοποιούσατε τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες της διδασκαλίας; Μήπως θα ήταν πιο παραγωγικό να συζητάμε για την ανάγκη προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού; Αντί να μοιράζετε 20 εκατ ευρώ το χρόνο για πανεπιστημιακή αστυνομία να αυξάνατε την χρηματοδότηση στα ΑΕΙ που φέτος είναι μειωμένη; Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην κατανοεί ότι όλα αυτά είναι ρεαλιστικά. Αποτελούν διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων που σκοντάφτουν στην λογική της κυβέρνησης που αντιμετωπίσει τους φοιτητές μόνο ως κόστος» είπε.

Αναφορικά με την παραβατικότητα στους ακαδημαϊκούς χώρους ανέφερε «Μιλάτε για εστίες ανομίας και επικαλείστε την κοινή λογική. Σας το λέμε ντόμπρα: τις διάφορες ομάδες - που οι ενέργειες τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα - εσείς τις αξιοποιείτε για να εντείνετε τον αυταρχισμό. Αυτές οι ομάδες έχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του κράτους σας και όχι με τους φοιτητές. Τα περι τραμπούκων ροπαλοφόρων και εκβιαστών που χωρίς ίχνος ντροπής χρεώνετε στους φοιτητές μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να γινει αντιληπτό ότι χαρακτηρίζουν την ίδια την κυβερνητική παράταξη στα ΑΕΙ»



Ειδήσεις σήμερα: 

Survivor: To.... Amber Alert για Κρις και Αλέξη και το «αντίο» του Δημήτρη Μακρόπουλου στον Άγιο Δομίνικο

ΗΠΑ: Η απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν για τη διχοτόμηση της Κύπρου

Ναυαγοί σε ερημονήσι διασώθηκαν μετά από 33 μέρες - Έτρωγαν καρύδες και... αρουραίους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης